ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατατέθηκε στην DG Comp το σχέδιο πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

21:18 - 21 Ιαν 2022 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
«Κατατέθηκε χθες η επίσημη αίτηση προς την Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού (DgComp) για την εξέταση από την επιτροπή της πώλησης του 90,01% της Εθνικής Ασφαλιστικής στην CVC Capital Partners».

Αυτό αναφέρει σημερινή (21/1) ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας.

Ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμη: «Αν η DgComp κρίνει ότι δεν πλήττεται καμία αρχή ανταγωνισμού πρέπει να εκδώσει την απόφασή της μέχρι τις 24/2/2022.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα εξεταστεί ενδελεχώς η συναλλαγή και αυτό θα κρατήσει 6 - 8 μήνες και πιθανά θα επιβληθούν όροι στην συναλλαγή.

Είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση, η διοίκηση της εταιρείας μας δήλωσε - και μπορούμε να το αντιληφθούμε - ότι η όποια απάντηση για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας θα υπάρξει μετά της 10 Μαρτίου 2022, ημερομηνία που εκτιμούν ότι η DgComp θα έχει εκδώσει τη θετική της απόφαση.

Μπροστά σε αυτή την αντιμετώπιση, προτείναμε, στο πλαίσιο της καλής πίστης, να δοθεί μια δίμηνη παράταση ισχύος, τόσο της ΕΣΣΕ όσο και του ΕΚΕ με τους ισχύοντες όρους, προκειμένου να συζητηθούν με το όποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς τα αιτήματά μας».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.