ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύσεις σε πρατήρια βενζίνης σχεδιάζουν οι λιανέμποροι

01:04 - 21 Φεβ 2013 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Σημαντικές επενδύσεις σε πρατήρια βενζίνης στα καταστήματά τους σχεδιάζουν οι βασικότεροι παίκτες του οργανωμένου λιανεμπορίου, σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

 Όπως αυτές αναφέρουν, τέσσερις βασικές αλυσίδες και συγκεκριμένα η Carrefour-Mαρινόπουλος, ο ΑΒ Βασιλόπουλος, ο Βερόπουλος, ο Μασούτης που ήδη λειτουργούν έστω και περιορισμένα βενζινάδικα σε κάποια καταστήματά τους σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ως προς τις ελαστικότερες πλέον προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για το άνοιγμα πρατηρίων βενζίνης. Εικόνα που είναι συνηθισμένη στο εξωτερικό, όπως επί παραδείγματι στη Γαλλία στο 51% των καταστημάτων που λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ υπάρχουν και πρατήρια βενζίνης, ενώ στην Αγγλία το σχετικό ποσοστό φθάνει το 28%

Σημειώνεται ότι σήμερα η Carrefour-Μαρινόπουλος λειτουργεί στην Ελλάδα 9 πρατήρια βενζίνης, ο ΑΒ Βασιλόπουλος 3, ο Βερόπουλος 12 πρατήρια βενζίνης και ο Μασούτης 3. Eν τω μεταξύ, πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι και το  Lidl ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση έχουν ξεκινήσει να κινούνται κατά πληροφορίες η αλυσίδα Σκλαβενίτης και ο όμιλος Μετρό Παντελιάδης.

Πάντως ο χορός των εξελίξεων όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει ο πρωταγωνιστής του κλάδου , εν προκειμένω ο όμιλος Carrefour-Mαρινόπουλος, ο οποίος σχεδιάζει να εγκαινιάσει φέτος πέντε νέα πρατήρια βενζίνης και άλλα τόσα το 2014.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.