ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία ΑΒΒ με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

14:26 - 02 Απρ 2013 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Ομάδα φοιτητών κι ερευνητών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον κο Δημήτρη Λαμπρίδη επελέγη μεταξύ άλλων ακαδημαϊκών και ερευνητικών κέντρων για να επιχορηγηθεί ώστε να προχωρήσει ερευνητικές προτάσεις στον τομέα της ενέργειας και του αυτοματισμού.

Η εταιρία θα επιχορηγήσει 40 ερευνητικές προτάσεις στο πλάισιο του Research Grant Program και σκοπεύει να υποστηρίξει υποσχόμενους μεταπτυχιακούς φοιτητές και ανώτερους ερευνητές προγραμμάτων βιομηχανικών εφαρμογών στον τομέα της ενέργειας και του αυτοματισμού. Τα 40 προγράμματα επιλέχθηκαν μεταξύ τουλάχιστον 500 προτάσεων που υποβλήθηκαν από παραπάνω από 250 πανεπιστήμια από 46 χώρες.


«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το επίπεδο του ενδιαφέροντος και πολύ εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα των προτάσεων που υποβλήθηκαν. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στενής συνεργασίας και καινοτομίας με κυρίαρχα ερευνητικά πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας του Ομίλου ΑΒΒ, Prith Banerjee. «Ήδη έχουμε περίπου 100 υπάρχουσες συνεργασίες σε ερευνητικά προγράμματα με πανεπιστήμια που εδρεύουν ανά την υφήλιο και αναμένουμε να χρηματοδοτούμε 40-50 καινούρια κάθε χρόνο».


Ανάμεσα στα κριτήρια επιλογής ήταν το κατά πόσο τα προγράμματα ταίριαζαν με τα 33 ερευνητικά θέματα που καθόρισε η ΑΒΒ καθώς και η προοπτική τους για εκβιομηχάνιση. «Ψάχναμε συγκεκριμένα για προγράμματα που υποστηρίζουν τη στρατηγική μας, η οποία είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών ενέργειας και αυτοματισμού που θα εξοικονομούν ενέργεια και θα βελτιώνουν τη ζωή μας» προσθέτει ο Banerjee.

 

Επιχορηγήσεις απο 50.000 έως 80.000


Οι επιχορηγήσεις συνήθως κυμαίνονται από 50.000 έως 80.000 δολάρια το χρόνο και παρόλο που η χρηματοδότηση αρχικά ισχύει για ένα έτος, η ΑΒΒ αναμένει να υποστηρίζει τα προγράμματα αυτά για μεγαλύτερη χρονική περίοδο.


Οι επικεφαλείς των προγραμμάτων που επιλέχθηκαν έχουν ήδη ενημερωθεί και η χρηματοδότηση θα ξεκινήσει όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.


Η ABB (www.abb.com) κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στις τεχνολογίες Ενέργειας και Αυτοματισμού, έχοντας στόχο οι Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας και οι Βιομηχανίες να βελτιώσουν τις επιδόσεις του εξοπλισμού τους μειώνοντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ο Όμιλος εταιρειών ABB δραστηριοποιείται σε 100 χώρες και απασχολεί περίπου 145.000 εργαζομένους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.