ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Vivere: Αρνητικό το EBITDA, επίκειται επιτήρηση

12:57 - 29 Σεπ 2006 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Αρνητικό EBITDA ποσού 3.549.733 ευρώ προκύπτει από τις λογιστικές καταστάσεις της Vivere για το διάστημα 1.7.2005-30.6.2006, γεγονός που πιθανώς θα έχει ως συνέπεια την ένταξη των μετοχών της εταιρείας στην κατηγορία επιτήρησης.

Η διοίκηση της εταιρείας, με αφορμή το γεγονός αυτό, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για τα εξής:

Η βασική δραστηριότητα της εταιρείας, δηλαδή η πώληση προϊόντων μουσικής, εικόνας και ήχου (Cds - Dvds) διέρχεται σοβαρή κρίση. H διογκούμενη παράνομη διακίνηση κλεψίτυπων δισκογραφικών προϊόντων (πειρατικών) καθώς και η παράνομη διακίνηση μουσικών έργων μέσω διαδικτύου έχουν επηρεάσει αρνητικά τον κλάδο συνολικώς και σε διεθνές επίπεδο.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε σειρά από μέτρα για να αντιμετωπίσει τη δυσμενή συγκυρία και συγκεκριμένα:
1. Περιόρισε δραστικά το λειτουργικό κόστος, όπως τούτο αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις.
2. Περιόρισε ουσιωδώς τις υποχρεώσεις της εταιρείας προς τρίτους και διευκολύνθηκε από τον βασικό της μέτοχο κ. Κωνσταντίνο Πηλαδάκη, ο οποίος ανέλαβε την κάλυψη των υποχρεώσεών αυτών δια καταβολής ποσού Euro 5.449.939,00.
3. Προετοίμασε την υποδομή σε τεχνολογικό, οργανωτικό και νομικό επίπεδο για τη διάθεση στην εγχώρια αγορά της υπηρεσίας λιανικής πώλησης μουσικών αρχείων μέσω διαδικτύου δια της νόμιμης ηλεκτρονικής τους μεταφοράς on-line και αποθήκευσής τους στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη (downloading) έναντι αντιτίμου, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους. Η δραστηριότητα αυτή εκτιμάται ότι θα συμβάλει μεσομακροπρόθεσμα στην ανάκαμψη και την επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων.
4. Ενίσχυσε τη δραστηριότητα της στο χώρο της παραγωγής και διάθεσης προϊόντων εικόνας και ήχου μέσω κινητής τηλεφωνίας (ring tones, real tones, logos, εικονομηνύματα) μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Cosmo Μεγάλα Καταστήματα Α.Ε και συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με ισχυρές και αξιόπιστες εταιρείες του κλάδου για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα αυτό.

Παρά τα ανωτέρω μέτρα δεν απετράπησαν τελικώς τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα. Η διοίκηση της εταιρείας θα συνεχίσει την πολιτική της περιστολής των εξόδων και της ανάπτυξης κερδοφόρων δραστηριοτήτων, θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, ενώ εξετάζει σειρά στρατηγικών επιλογών, στο πλαίσιο των σκοπών της, με στόχο την αναστροφή των συνεπειών της δυσμενούς συγκυρίας και την επίτευξη κερδοφορίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.