ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές ζητεί ο Δήμος Αθηναίων

22:57 - 23 Απρ 2013 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας τις Κυριακές τάχθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας στο πλαίσιο του Travel Trade Athens 2013, ο κ. Καμίνης είπε πως είναι ζωτικό για την ελληνική πρωτεύουσα «να είναι το κέντρο ζωντανό για αγορές και βόλτα», τονίζοντας ότι αποτελεί καθοριστικής σημασίας παράγοντα για να αποτελέσει η πόλη αυτόνομο ταξιδιωτικό προορισμό και να προσελκύσει ξένους επισκέπτες, ιδίως Κινέζους.

 

Στην έκθεση που πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων στις 22 και 23 Απριλίου 2013 στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, με τη συμμετοχή περισσότερων από 60 hosted buyers από το εξωτερικό και 100 προμηθευτών από όλο το φάσμα της τουριστικής αγοράς της Αθήνας, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι πρέπει να ξεκινήσει σχετική συζήτηση, καθώς η Αθήνα παραμένει η μοναδική, ίσως, μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα όπου οι επισκέπτες δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους τις Κυριακές.

 

«Στόχος είναι η Αθήνα να αυτοσυστήνεται ως αυτόνομος ταξιδιωτικός προορισμός» στη διεθνή τουριστική αγορά, δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Ο ίδιος υπογράμμισε την υστέρηση της ελληνικής πρωτεύουσας, καθώς αποτελεί «ενδιάμεσο σταθμό» των τουριστών που κατευθύνονται στην περιφέρεια και τα νησιά και μένουν στην πόλη μία με δύο ημέρες. «Θέλουμε περισσότερες μέρες τουρισμό στην πόλη μας», πρόσθεσε.

 

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association - ETOA) και πλέον θα αποτελεί ετήσιο θεσμό για την ελληνική πρωτεύουσα. «Η διοργάνωση πήγε καλά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου Tour Operators Ευρώπης κ. Τομ Τζένκινς, τονίζοντας ότι «αν θέλετε να φέρετε περισσότερους επισκέπτες στην Αθήνα, τότε διοργανώσεις όπως το Travel Trade Athens είναι αυτό που πρέπει να κάνετε».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.