ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμπορικό κέντρο στο εργοστάσιο της Pepsico HBH;

10:06 - 31 Οκτ 2013 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Σκέψεις ακόμη και για εμπορικό κέντρο κάνουν οι επιχειρηματίες που επισκέφτηκαν πρόσφατα το κλειστό πια εργοστάσιο της Pepsico HBH στο Λουτράκι, όπου εμφιαλωνόταν το ομώνυμο νερό.

Σχετικά με το μέλλον της συγκεκριμένης μονάδας μας λένε αποκλειστικές πληροφορίες τίποτα ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει δηλαδή που τελικά θα καταλήξει, ενώ η εταιρεία εμφανίζεται να έχει αφήσει ανοικτό και ένα παραθυράκι όχι πώλησης αλλά μίσθωσής του. Ο λόγος είναι απλός η πώλησή του θα κοστίσει στον επίδοξο επενδυτή πάνω από 5 εκατ. ευρώ (αν και λέγεται ότι αρχικώς το τίμημα είχε οριστεί στα 8 εκατ. ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι μόλις φέτος η Pepsico HBΗ προχώρησε στο κλείσιμο της ιστορικής μονάδας Η αμερικάνικη πολυεθνική αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία της λόγω της σημαντικής κάμψη των πωλήσεων (υπολογίζεται σε πάνω από 60%) και των υπέρογκων ζημιών που συσσωρεύονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητική ανακοίνωση της εταιρείας προς τους εργαζομένους, για τον ορατό κίνδυνο να τερματιστεί η λειτουργία του εργοστασίου στο Λουτράκι ενώ πριν από περίπου 2 χρόνια είχε ξεκινήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων (περίπου 40). Καταλυτικό βέβαια ρόλο έπαιξε η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, η οποία ήρθε να επιδεινώσει την ήδη αρνητική εικόνα των πωλήσεων του εμφιαλωμένου νερού Λουτράκι.

hbh-loutraki660

Σύμφωνα με εργαζομένους, η ετήσια παραγωγή είχε πέσει στα τέλη του 2012 στα 3,9 εκατ. κιβώτια από 8 εκατ. κιβώτια πριν από μερικά χρόνια ενώ άλλοι αναφέρουν πως η εταιρεία έχανε διαρκώς έδαφος και μερίδια αγοράς έναντι των ανταγωνιστών της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.