ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Chipita: Στο εξωτερικό πάει καλά- Στην εσωτερική αγορά χάνει μερίδια από τον ανταγωνισμό

01:01 - 26 Φεβ 2014 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Chipita: Στο εξωτερικό πάει καλά- Στην εσωτερική αγορά χάνει μερίδια από τον ανταγωνισμό
Με δυο προϊόντα - κρουασάν κρέμα κακάο και κρέμα βανίλια, τα οποία και θα έχουν τη μάρκα 7 Day's- ξεκινά η παραγωγή στη νέα μονάδα της Chipita στη Τουρκία, η οποία αναμένεται να εγκαινιαστεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του "R", η παραγωγή θα ξεκινήσει με δύο γραμμές στο νέο εργοστάσιο βρίσκεται στο Gebze Ismit, μία επαρχία που είναι κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Η νέα αυτή επένδυση αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει τον εξωστρεφή χαρακτήρα του ομίλου, ο οποίος σε παγκόσμιο επίπεδο δραστηριοποιείται μέσω δικών του εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία και μέσω κοινοπραξιών στην Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και το Μεξικό. Επιπλέον, ο Όμιλος έχει δικές του εταιρείες διανομής στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, τη Σερβία και την Ουκρανία. Μεταξύ άλλων πραγματοποιεί εξαγωγές και σε μια σειρά από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Κεντρικής Ασίας και της Δυτικής Ευρώπης.

chipita250214

Κι ενώ στο εξωτερικό, όπως όλα δείχνουν πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο για τον όμιλο, αποκομίζοντας πάνω από το 85% του τζίρου του, δεν ισχύει το ίδιο και στην εσωτερική αγορά, όπου φαίνεται να χάνει μερίδια από τον ανταγωνισμό. Γεγονός που ωστόσο- σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- έχει θορυβήσει την διοίκηση η οποία σαφώς και δεν θέλει να χάσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει.

 

Παράγοντες από την πλευρά του οργανωμένου λιανεμπορίου, εκτιμούν ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί σημαντικά το ποσοστό της στα κρουασάν από 70% στο 57%, ενώ από την άλλη πιο ενισχυμένη εμφανίζεται η ανταγωνίστρια δύναμη Βingo.

 

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται υποστηρίζουν ότι η διοίκηση της Chipita προκειμένου να ανακόψει την πτώση του μεριδίου της σκοπεύει να εντείνει την ήδη επιθετική πολιτική τιμών που ακολουθεί με περισσότερες εκπτώσεις και δωρεάν προϊόν.

 

Δ. Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 20:36 - 25 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.