ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Τρίτη στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του eCommerce Europe

08:00 - 12 Μαϊ 2015 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Την Τρίτη στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του eCommerce Europe
"Το 63,6% του ελληνικού πληθυσμού χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για τις αγορές του ενώ κατά μέσο όρο ξοδεύουν ετησίως 1.345 ευρώ- Την ίδια στιγμή το 35% διατηρεί facebook- Το ελληνικό ΑΕΠ ανήλθε στο 182.054 εκατ. ευρώ το 2014- Από το συνολικό κύκλο εργασιών, 1,76% δαπανήθηκε για το ηλεκτρονικό εμπόριο- Ο συντελεστής ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι 23%" είναι μερικά από τα στοιχεία που πρόκειται να ακουστούν στο στρογγυλό τραπέζι, που διενεργείται σήμερα στην Αθήνα, με την συμμετοχή εκπροσώπων του eCommerce Europe.

Η συνάντηση, της οποίας ηγείται ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA), απευθύνεται κυρίως σε ηλεκτρονικά καταστήματα, αλλά και λοιπούς φορείς που συνεργάζονται με τον κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, όπως εταιρίες courier, logistics, επικοινωνίας και marketing, κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι προ ένα μήνα ο GRECA ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τις διαδικασίες δημιουργίας cluster για το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο με στόχο να υποστηρίξει τα Ελληνικά e-shops στην εξαγωγική δραστηριότητά τους.

Η στροφή προς τις αγορές του εξωτερικού θεωρείται από το ΔΣ του GRECA και στελέχη του κλάδου, ως η ενδεδειγμένη στρατηγική για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνικών e-shops που παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες και προϊόντα σε τιμές συμφέρουσες για τον διεθνή καταναλωτή. Σημειώνεται ότι μόνο στην Ευρώπη οι online καταναλωτές είναι 264 εκατ. και με ετήσιες online αγορές που έφτασαν τα 320 δισ. ευρώ για το 2014.

keydata01

Ανάμεσα στους στόχους του cluster διασυνοριακών ηλεκτρονικών πωλήσεων του GRECA είναι η ανταλλαγή γνώσης μεταξύ των μελών του για θέματα eLogistics, ePayments & eLegal, η γόνιμη συνεργασία τους σε ζητήματα διεθνούς marketing & operations και η ανάπτυξη δεξιοτήτων που "ανοίγουν τον δρόμο" προς το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι εταιρίες που μπορούν να συμμετέχουν στο cluster, πρέπει να είναι ηλεκτρονικά καταστήματα που πραγματοποιούν ήδη παραγγελίες στο εξωτερικό ή/και ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν στον άμεσο προγραμματισμό τους την εξαγωγική δραστηριότητα στην Ευρώπη.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 15:35 - 11 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.