ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JUMBO: Εκτιμά πτώση κερδών για τη νέα οικονομική χρήση

12:50 - 07 Οκτ 2015 | ΕΜΠΟΡΙΟ
JUMBO: Εκτιμά πτώση κερδών για τη νέα οικονομική χρήση
Τις εκτιμήσεις της για την πορεία των βασικών οικονομικών μεγεθών του Ομίλου για την τρέχουσα χρήση παρουσίασε η διοίκηση της JUMBO, στο πλαίσιο της ετήσιας ενημέρωσης των αναλυτών στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Σύμφωνα με την διοίκηση κατά το πρώτο τρίμηνο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2015 ) οι πωλήσεις του Ομίλου JUMBO ανήλθαν σε € 152,62 εκατ. από € 145,51 εκατ. που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,88%. Η επίδοση αυτή οφείλεται στην μικρή υποχώρηση των πωλήσεων των καταστημάτων στην Ελλάδα ενώ τα καταστήματα του εξωτερικού συνέχισαν να καταγράφουν δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης.

Για την νέα οικονομική χρήση σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου εκτιμάται ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα θα κυμανθούν μεταξύ του -5% και 0%, της Κύπρου 5 με 8%, της Βουλγαρίας 10% με 12% ενώ της Ρουμανίας θα διπλασιαστούν. Κατά συνέπεια οι πωλήσεις του Ομίλου αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 0% και 4%.

Όσον αφορά τα εκτιμώμενα μετά φόρων κέρδη σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου αναμένεται να υποχωρήσουν μεταξύ 25% και 15%. Καθώς το ποιο σημαντικό τρίμηνο είναι το δεύτερο όπου περιλαμβάνει και την περίοδο των Χριστουγέννων ο Όμιλος θα επανέλθει μετά το τέλος του με νεώτερες εκτιμήσεις, αναφέρθηκε στην ΕΘΕ.

Η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τους επενδυτές ότι σε λίγες μέρες αναμένεται να λειτουργήσει το έβδομο υπέρ κατάστημα στο Pitesti (12.000τ.μ.). Σημειώνεται ότι η Ρουμανία είναι η χώρα στην οποία θα επικεντρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου τα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά τα επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα ο Όμιλος στοχεύει στην αναδιάρθρωση του δικτύου με κύριο γνώμονα την αύξηση της παραγωγικότητας. Αυτό περιλαμβάνει και την αντικατάσταση μικρών καταστημάτων πρώτης γενιάς με νέα υπέρ- καταστήματα σε περιοχές που ακόμα ο Όμιλος δεν έχει παρουσία.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 07 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.