ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκλαβενίτης: Ανακαίνιση και αλλαγή επωνυμίας στα καταστήματα Μαρινόπουλου

13:46 - 04 Οκτ 2016 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Μερική ανακαίνιση όλων των καταστημάτων που θα παραλάβει από τον Μαρινόπουλο και θα διατηρήσει σε λειτουργία θα πραγματοποιήσει ο Σκλαβενίτης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», αρχικά θα γίνει η αλλαγή της ταμπέλας, προκειμένου τα καταστήματα να φέρουν την επωνυμία Σκλαβενίτης, ενώ θα πραγματοποιηθούν μικρές παρεμβάσεις εντός των καταστημάτων, προκειμένου αυτά να μοιάζουν περισσότερο με τα καταστήματα Σκλαβενίτη.

 

Η αλλαγή επωνυμίας θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας και επίσης εκτιμάται ότι θα προσελκύσει καταναλωτές στα καταστήματα. Επιπλέον, βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει με την Carrefour, το σήμα του γαλλικού ομίλου επιτρέπεται να διατηρηθεί στα καταστήματα έως τις 31 Μαρτίου 2017. Σε επόμενη φάση ο Σκλαβενίτης σχεδιάζει ριζικές ανακαινίσεις των καταστημάτων του Μαρινόπουλου με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί να προβλέπει ανακαινίσεις 6-8 καταστημάτων μηνιαίως για τα επόμενα 3-4 χρόνια.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σκλαβενίτης δεν αποκλείεται να εφαρμόσει σε κάποια από τα μικρά καταστήματα τον τύπο καταστήματος Fresh Market που έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει από το 2007. Πρόκειται για μικρά καταστήματα γειτονιάς με έμφαση στα νωπά προϊόντα. Ολα τα υπερμάρκετ του Μαρινόπουλου θα διατηρηθούν σε λειτουργία, ενώ το ποια και πόσα από τα υπόλοιπα καταστήματα θα κλείσουν θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες: πρώτον, από την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και δεύτερον, από το εάν καταστήματα του σημερινού δικτύου του Μαρινόπουλου γειτνιάζουν με υφιστάμενα καταστήματα του Σκλαβενίτη.

 

Στελέχη του Σκλαβενίτη εξετάζουν κάθε περίπτωση ξεχωριστά προκειμένου να διαπιστώσουν σε αυτές τις περιπτώσεις ποιο κατάστημα είναι μεγαλύτερο, ποιο με βάση ιστορικά στοιχεία είχε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, καθώς και ποιο έχει τους καλύτερους όρους μίσθωσης. Σε περιπτώσεις που απαιτηθεί για λόγους ανταγωνισμού ή/και βιωσιμότητας να κλείσουν κάποια καταστήματα, οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε αυτά που θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν.

 

Το δίκτυο του Μαρινόπουλου που «κληρονομεί» ο Σκλαβενίτης είναι 142 καταστήματα στην Αττική, 244 καταστήματα στην περιφέρεια (σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και 18 καταστήματα της εταιρείας Κρόνος στην Πάτρα) και 18 καταστήματα στην Κύπρο.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.