ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το άνοιγμα καταστημάτων Κυριακές

19:58 - 16 Ιαν 2017 | ΕΜΠΟΡΙΟ
ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το άνοιγμα καταστημάτων Κυριακές
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (100/2017) με απόφασή της κρίνει αντισυνταγματική την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Η Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου έκρινε συγκεκριμένα αντισυνταγματική την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης που επέτρεπε τη προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στην Αττική: (Ιστορικό κέντρο Αθηνών και β) Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου), την κεντρική Μακεδονία:(Ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης - Χαλκιδική) και στο Νότιο Αιγαίο: ( Ρόδος, Κως, Σύρος,Μύκονος και Σαντορίνη).

 

Παράλληλα, στη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ καταγράφονται τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, σε σχέση με την αργία της Κυριακής.

 

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ, η λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακές είναι αντισυνταγματική αφενός γιατί αυτό θα έπρεπε να θεσπιστεί με προεδρικό διάταγμα και όχι υπουργική απόφαση, αφετέρου γιατί η Κυριακή είναι ημέρα αργίας και ξεκούρασης.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:15 - 16 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.