ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το δίκτυο της Βερόπουλος δίνει «καύσιμα» στο My Market

12:07 - 15 Ιουν 2017 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Το δίκτυο της Βερόπουλος δίνει «καύσιμα» στο My Market
Υποχωρούν κοντά στο 2% τα έσοδα της αλυσίδας Μy Market το πεντάμηνο εάν υπολογίσει κανείς μόνο τα κατάστηματα που είχε το δίκτυο πριν την ενσωμάτωση των σημείων της αλυσίδας Βερόπουλος όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Metro Αριστοτέλης Παντελιάδης, σε επιλεκτική ενημέρωση δημοσιογράφων.
Πάντως η αρνητική εικόνα αναμορφώνεται εάν προσμετρήσει κανείς το τζίρο από τα καταστήματα του πρώην δικτύου της Βερόπουλος που κατέγραψαν αύξηση 30%. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει έχει  ακόμη λογιστική ομογενοποίηση των δύο εταιρειών. Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη Παντελιάδη, το πλάνο που είχε εκπονηθεί ένα χρόνο πίσω, με την ενσωμάτωση της Βερόπουλος εξελίσσεται κανονικά. Ωστόσο και πάλι ο συνολικός τζίρος υπολείπεται του στόχου που είχε τεθεί.
 
Έτσι για το 2016 κ ο τζίρος της Metro ανήλθε στα 1,15 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,5% σε σχέση με το 2015. Ο στόχος για τη φετινή χρονιά, είναι ο συνολικός τζίρος να αγγίξει τα 1,2 δισ. ευρώ, δηλαδή αύξηση 4,3% σε σχέση με το 2016. Μέχρι στιγμής πάντως ο ρυθμός αύξησης υπολείπεται κοντά στις 2 μονάδες σε σχέση με τον στόχο που έχει τεθεί.
 
Πάντως η εταιρία αισιοδοξεί καθώς σε μια πτωτική χρονιά (5-6%) για τον κλάδο οι πωλήσεις της Metro συμπεριλαμβανομένου και του τζίρου που κάνουν τα καταστήματα της πρώην Βερόπουλος, ενισχύθηκαν κατά 2,5.
 
Όσον αφορά τα μερίδια η My Market κατέχει σήμερα περί το 10,9%, έχοντας «πάρει»  ένα επιπλέον 2,6% μετά την εξαγορά του δικτύου της Βερόπουλος.
 
Ο κ. Παντελιάδης τέλος σημείωσε για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ότι παρά την επιβάρυνση και το μηδενικό όφελος ότι θα ακολουθήσει την αγορά. Σήμερα ο όμιλος λειτουργεί τις Κυριακές 32 από τα 221 καταστήματα του και αυτά για ένα 4ωρο.  
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.