ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΑ: Σε ακυβέρνητο καράβι ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας

15:09 - 18 Ιουλ 2017 | ΕΜΠΟΡΙΟ
ΕΣΑ: Σε ακυβέρνητο καράβι ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας
Λήψη μέτρων για την απακατάσταση του κλίματος ασφάλειας ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ), μετά τους βανδαλισμούς που υπέστησαν πολλά καταστήματα στην Ερμού, στο περιθώριο της πορείας συμπαράστασης στην Ηριάννα.

«Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας, καμιά πρόνοια δεν φαίνεται να λαμβάνουν οι αρμόδιοι φορείς, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται κυριολεκτικά περιουσίες συναδέλφων εμπόρων, οι οποίοι έχουν φτάσει πλέον σε απόγνωση και αγωνιούν κάθε φορά που αναγγέλλονται πορείες και εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας», τονίζεται σε σχσετική ανακοίνωση.

Ο ΕΣΑ τονίζει ότι στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και των εκπτώσεων, το κόστος που καταγράφεται αφορά αφενός τις υλικές ζημιές που είναι σοβαρές, αφετέρου την απώλεια της εμπορικής κίνησης, καθώς και την αποκαρδιωτική εικόνα του εμπορικού κέντρου, που προβάλλεται στους πολυπληθείς ξένους επισκέπτες της πόλης.

Ο πρόεδρός του Σταύρος Καφούνης ανέφερε ότι ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας είναι επάνω σε ένα ακυβέρνητο καράβι και απηύθυνε έκκληση «να εφαρμοστεί ο νόμος και να αποκατασταθεί άμεσα το αίσθημα της ασφάλειας και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, απομονώνοντας ακραίες πρακτικές και συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται». 

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.