ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Badische Zeitung: Λιγότερο πλαστικό στην Ελλάδα

09:11 - 03 Ιαν 2018 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Badische Zeitung: Λιγότερο πλαστικό στην Ελλάδα
Στο επίκεντρο του διεθνή τύπου βρέθηκε η χρέωση της πλαστικής σακούλας στην ελληνική αγορά που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα η Badische Zeitung κάνει εκτενείς αναφορές στο θέμα σε δημοσίευμά της με τίτλο «Λιγότερο πλαστικό στην Ελλάδα» αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι  «Οι τουρίστες απορούσαν πάντα για τα βουνά με τις δωρεάν σακούλες στο ελληνικό λιανικό εμπόριο. Σε αυτό μπαίνει τώρα τέλος: από τις αρχές του χρόνου οι ζημιογόνες για το περιβάλλον σακούλες κοστίζουν πλέον στην Ελλάδα 4 λεπτά ενώ την ερχόμενη χρονιά, το 2019, η τιμή θα αυξηθεί στα 9 λεπτά. Από το μέτρο εξαιρούνται περίπτερα και λαϊκές και γι΄ αυτό το λόγο οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά του».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάθε Έλληνας χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο περίπου 400 πλαστικές σακούλες ετησίως. Και αυτό την ώρα που η χώρα είναι ουραγός στην ανακύκλωση: «Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος το ποσοστό ανακύκλωσης απορριμμάτων στην Ελλάδα ανερχόταν το 2015 μόλις στο 15% ενώ στην πρωτοπόρα Γερμανία στο 66%».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:16 - 03 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.