ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζητούν χώρους στέγασης στο κέντρο της Αθήνας μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου

06:57 - 04 Μαϊ 2018 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Αναζητούν χώρους στέγασης στο κέντρο της Αθήνας μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου
Την απόβαση μεγάλων ομίλων λιανεμπορίου και ενδύματος στο κέντρο της Αθήνας μετά τα θλιβερά γεγονότα του 2008 σηματοδοτεί η εκρηκτική άνοδος του τουρισμού, καθώς η Ελλάδα για 3η διαδοχική χρονιά θα πετύχει νέο ιστορικό ρεκόρ άφιξης τουριστών.

Η εικόνα της Αθήνας από τις αρχές Μαρτίου με τους χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν κάθε σημείο του κέντρου της πρωτεύουσας έχει σημάνει συναγερμό στις διοικήσεις των μεγάλων εγχώριων και διεθνών εμπορικών ομίλων, που αντιλαμβάνονται πλέον ότι η Αθήνα μπορεί να συναγωνιστεί τα εκατομμύρια των επισκεπτών σε Ρώμη, Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη, Ζυρίχη, Μόναχο, Βρυξέλλες, Αμστερνταμ.

Οι μεγάλες αλυσίδες στον χώρο του εμπορίου, από το β' εξάμηνο του 2017 αναζητούν μεγάλους χώρους για ενοικίαση ή και για αγορά τόσο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας όσο και στην ευρύτερη περιοχή, που περιλαμβάνει δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, την οδό Βασιλίσσης Σοφίας, την οδό Σταδίου, αλλά και την πλατεία Ομονοίας.

Το σήμα εγκατάστασης μεγάλων πολυεθνικών ομίλων στο κέντρο της Αθήνας έδωσε πρόσφατα ο γαλλικός όμιλος Leroy Merlin με τη δημιουργία καταστήματος στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ ετοιμάζεται να ανοίξει κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο και η γερμανική πολυεθνική Media Markt.

Σε αναζήτηση πολυώροφου κτιρίου στο κέντρο της Aθήνας βρίσκεται και η εταιρεία παιδικών παιχνιδιών Jumbo. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για κτίριο 7.500 τ.μ. στην οδό Σταδίου, καθώς και ένα ακόμη ακίνητο στην οδό Eρμού, για να τα προσθέσει στο δίκτυο των 74 καταστημάτων του, χωρίς όμως να έχει υπάρξει καμία συμφωνία μέχρι στιγμής. Yπενθυμίζεται ότι η μεγάλη εταιρεία παιχνιδιών Mουστάκας βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στο Mοναστηράκι.

Ο όμιλος ΙΚΕΑ σχεδιάζει να δημιουργήσει κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και ήδη στελέχη του ομίλου Fourlis που έχει την ευθύνη για την Ελλάδα προωθεί την απόκτηση κατάλληλου χώρου με εκατοντάδες τετραγωνικά. Να σημειώσουμε ότι η θυγατρική Intersport του ομίλου Fourlis έχει ήδη ανοίξει μεγάλο κατάστημα αθλητικών ειδών από το 2017.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος έχει ήδη παρουσία η εταιρεία Κωτσόβολος που ανήκει στον αγγλικό όμιλο της Dixons, ενώ εντολές σε μεσιτικά γραφεία να αναζητήσουν χώρους στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου έχουν δώσει μεγάλοι όμιλοι στον κλάδο τροφίμων, όπως είναι η εταιρεία Bazzar, η Lidl ενώ και ο Σκλαβενίτης μετά την παρουσία του στην πλατεία Ομονοίας θέλει να επεκταθεί προς την πλατεία Συντάγματος.

Βέβαια το μεγάλο στοίχημα στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στην πλατεία Ομονοίας είναι η αξιοποίηση του πολυκαταστήματος Μινιόν. Η διοίκηση της Folli Follie Group που είναι η ιδιοκτήτρια του ιστορικού κτιρίου δεν έχει αποφασίσει ακόμη πότε και με ποιο τρόπο θα αξιοποιήσει αυτό το κτίριο, το οποίο στέγασε για περισσότερα από 50 χρόνια ένα πολυκατάστημα, στο οποίο κάθε χρονιά συνέρρεε πλήθος κόσμου και το οποίο στα χρόνια της ακμής του απασχολούσε 1.000 υπαλλήλους.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:54 - 04 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.