ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φουντώνει η κόντρα των σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας Κύριο

19:29 - 15 Μαϊ 2018 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Φουντώνει η κόντρα των σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας
Καλά σημεία πώλησης στο κέντρο της Αθήνας και συνολικά στην Αττική παίρνει η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Προμηθευτικής. Αποκτώντας τα 57 σημεία αυτά μέσα στα οποία είναι π.χ. το κατάστημα στην οδό Κοραή, καταστήματα σε γειτονιές όπως η Ν. Φιλαδέλφεια, η Μασούτης πιάνει πόστα στην Αθήνα όπως έπραξαν δυναμικά το τελευταίο διάστημα η Lidl Hellas, η ΑΒ Βασιλόπουλος με το άνοιγμα στο Μοναστηράκι και σε σημεία κεντρικά με τα Shop and Go αλλά και η Σκλαβενίτης με την αξιοποίηση του δικτύου της Μαρινόπουλος.

Με την εξαγορά δεν αλλάζει τίποτα, όπως αναφέρεται σχετικά, στα θέματα απασχόλησης των 1050 εργαζόμενων της Προμηθευτικής, καθώς και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η εταιρεία Προμηθευτική πραγματοποίησε  στη χρήση  30/6/2016-30/6/2017 κύκλο εργασιών 116,6 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φορών 668.376 ευρώ.

Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες. Διαθέτει 272 καταστήματα, 250 σούπερ μάρκετ, 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, και ένα κέντρο αποθήκευσης και διανομής στο Καβαλάρι  ενώ καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία και τα νησιά Θάσο, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Απασχολεί περισσότερους από 7.500 εργαζόμενους. Παράλληλα διαθέτει και 245 καταστήματα φραντσάιζ με την επωνυμία Express Market.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.