ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσημη πρώτη του δικτύου της Μασούτης στην Αττική Κύριο

09:18 - 03 Σεπ 2018 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Επίσημη πρώτη του δικτύου της Μασούτης στην Αττική
Με στόχο να διασφαλίσει ισχυρά μερίδια αγοράς στην Αττική η αλυσίδα Μασούτης ξεκινά από σήμερα, με επίσημο τρόπο την παρουσίαση του δικτύου της στο Λεκανοπέδιο.

Έτσι το μεσημέρι της Δευτέρας εγκαινιάζει το κατάστημά της στο  Παλαιό Φάληρο στην οδό Αχιλλέως. Το ενδιαφέρον είναι ότι το συγκεκριμένο κατάστημα ανήκε στο δίκτυο της Σκλαβενίτης , αλλά άλλαξε χέρια λόγω του ότι ήταν ανάμεσα σε αυτά που η Επιτροπή Ανταγωνισμού υπέδειξε ότι θα πρέπει να πωληθούν μετά τη συμφωνία με τη Μαρινόπουλος.

Ήδη η Μασούτης πάντως έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην Αττική καθώς με την εξαγορά από το Μάιο της αλυσίδας Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε. απέκτησε 53 σημεία μαζί με άλλα 3 στην Άνδρο. Μάλιστα από την αρχή του Αυγούστου είναι σε εξέλιξη η αλλαγή ταμπελών στα εν λόγω καταστήματα.

Στόχος της βορειοελλαδίτικης εταιρίας μέσα από αυτές τις κινήσεις επέκτασης δικτύου που πιθανόν να ενισχυθούν και με άλλα προσεκτικά, όπως αναφέρεται σχετικά, βήματα, είναι να διασφαλίσει την παρουσία της στο σημείο εκείνο της χώρας όπου γίνονται οι μεγαλύτεροι τζίροι, η Αττική δηλαδή.

Με την εξαγορά της Προμηθευτικής, μάλιστα,  η  Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. εκτιμάται ότι θα ενισχύσει το τζίρο της, καθώς η Προμηθευτική υπολογίζεται ότι στη χρήση 2017-2018 είχε πωλήσεις περίπου 120 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μασούτης αναμένεται στην τρέχουσα χρήση να έχει μείωση τζίρου κατά 5-6%, μεταξύ 715-725 εκατ. ευρώ από τα 761 εκατ. ευρώ του 2017. Στόχος με την επέκταση δικτύου να περάσει σε θετικό πρόσημο τη νέα χρήση και να φτάσει στα 850 εκατ. ευρώ.

Σήμερα η Μασούτης διαθέτει  330 σημεία πώλησης και 22 χονδρικής και μπαίνει δυναμικά στον ανταγωνισμό των μεγάλων του λιανεμπορίου.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.