ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μασούτης: Σχέδια επέκτασης δικτύου στην Αττική με ορίζοντα το 2019

07:20 - 04 Σεπ 2018 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Να πυκνώσει το δίκτυό της στην Αττική, στοχεύει τους επόμενους μήνες του 2018 και το 2019 έχει βάλει πλώρη η Βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Μασούτης, η οποία χτες «έκοψε την κορδέλα» της καθόδου της στο Κλεινόν Άστυ με τα επίσημα εγκαίνια του κατάστηματός της στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Αχιλλέως παρουσία πολιτικών (Κώστας Καραμανλής Βουλ. Σερρών, του Δημάρχου Π. Φαλήρου Δ. Χατζηδάκη κα).

Το συγκεκριμένο κατάστημα ανήκε στο δίκτυο της Σκλαβενίτης , αλλά άλλαξε χέρια λόγω του ότι ήταν ανάμεσα σε αυτά που η Επιτροπή Ανταγωνισμού υπέδειξε ότι θα πρέπει να πωληθούν μετά τη συμφωνία με τη Μαρινόπουλος. Ένα δεύτερο, πάλι από το δίκτυο της Σκλαβενίτης στο Γαλάτσι έρχεται να προστεθεί τους επόμενους μήνες.

Ήδη η Μασούτης έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην Αττική καθώς με την εξαγορά από το Μάιο της αλυσίδας Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε. απέκτησε 53 σημεία μαζί με άλλα 3 στην Άνδρο. Μάλιστα ήδη ολοκληρώθηκε  αλλαγή ταμπελών στα εν λόγω καταστήματα και πλέον η αλυσίδα κτυπά τον ανταγωνισμό με καμπάνιες και προωθητικές ενέργειες.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των εγκαινίων του καταστήματος στο Π. Φάληρο ο επικεφαλής της αλυσίδας κ. Γιάννης Μασούτης η ανάπτυξη στην Αττική είναι βασικός στόχος. «Δεν υπάρχει ταβάνι» τόνισε σημειώνοντας ότι η Μασούτης ενδιαφέρεται να αποκτήσει πρόσβαση σε γειτονιές της Αττικής καθώς ήδη το σήμα της είναι αναγνωρίσιμο πανελλαδικά.

Μάλιστα για την προσέλκυση πελατών  η Μασούτης θα επενδύσει  1,8 εκατ. ευρώ μέσα στις επόμενες πέντε εβδομάδες (σ.σ. 1,5 εκατ. ευρώ για προσφορές και 300 χιλ. ευρώ για διαφημιστική προβολή), ενώ οι προσφορές σε όγκο κωδικών θα είναι αυξημένες 30% τις επόμενες εβδομάδες.

«Σαν έτοιμοι από καιρό»

Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και 5 χρόνια η αλυσίδα έτρεχε πανελλαδικές διαφημιστικές εκστρατείες με βασικό στόχο την τόνωση της αναγνωρισιμότητάς της και πέρα από τη Β. Ελλάδα όπου η εταιρία είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Έτσι, όπως είπε ο κ. Μασούτης, η αλυσίδα στοχεύει να ανοίξει ακόμη 10 σημεία στην Αττική μέσα στο 2019. Μάλιστα ο στόχος είναι να δημιουργηθούν τέσσερα Grand Μασούτης, δηλαδή καταστήματα μεγαλύτερα των 2.000 τ.μ. και ένα καταστήματος Cash 

& Carry. Κι όλα αυτά με βάση τις δικές της δυνάμεις χωρίς κάποιον επενδυτή, όπως χαρακτηριστικά είπε απαντώντας σε ερώτηση του Reporter.gr. 

Σήμερα η Μασούτης πέρα από τα 53 σημεία από την Προμηθευτική και τα 3 στην Άνδρο πήρε και αποθηκευτικό χώρο στο Μαρκόπουλο (όπου και τα γραφεία διοίκησης στην Αττική) έκτασης 8.000 τ.μ. τον οποίο σκοπεύει να επεκτείνει άμεσα. Συνολικά διαθέτει  330 σημεία πώλησης και 22 χονδρικής, ενώ την τελευταία πενταετία έχει συνολικά επενδύσει 100 εκ. ευρώ σε ανάπτυξη δικτύου κι ανακαινίσεις, δίνοντας δουλειά σε 8.200 εργαζόμενους.

Με τον ανταγωνισμό, πάντως,  να κορυφώνεται καθώς ήδη καταγράφεται η ολική επαναφορά του δικτύου της Μαρινόπουλος με τα χρώματα πλέον του Σκλαβενίτη όλοι επιζητούν αύξηση μεριδίων στο Λεκανοπέδιο. Έτσι και η Μασούτης προσδοκά από το δίκτυο της Αττικής  να πάρει τζίρο του θα αγγίξει τα 139 εκατ. ευρώ στον ένα χρόνο πλήρους λειτουργίας των καταστημάτων στην Πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι η Προμηθευτική υπολογίζεται ότι στη χρήση 2017-2018 είχε πωλήσεις περίπου 120 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα δε με όσα ανέφερε ο Γιάννης Μασούτης αναμένεται στην τρέχουσα χρήση να έχει μείωση τζίρου κατά 5-6%, μεταξύ 715-725 εκατ. ευρώ από τα 761 εκατ. ευρώ του 2017. 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.