ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μασούτης: Βλέπει προσπάθεια σπίλωσης με αφορμή την Προμηθευτική

10:00 - 18 Σεπ 2018 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Μασούτης: Βλέπει προσπάθεια σπίλωσης με αφορμή την Προμηθευτική
Τη νομική οδό ακολουθεί η αλυσίδα Μασούτης σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα που εμπλέκουν την εταιρία Προμηθευτική σε δικαστικές διαμάχες για διαφορές που έχουν οι τελευταίες με άλλα νομικά πρόσωπα. Μάλιστα με ανακοίνωση τονίζει ότι ια καταφύγει στη δικαιοσύνη κατά όσων συκοφαντούν.

Πιο συγκεκριμένα η Μασούτης αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα και μετά τη δημοσίευση της εξαγοράς της εταιρίας «Προμηθευτική Τροφίμων αε» από την εταιρία «Δ. Μασούτης α.ε»,  υπάρχει προσπάθεια συγκεκριμένων εταιριών, να εμπλέξουν την Προμηθευτική σε δικαστικές διαμάχες για διαφορές που έχουν οι τελευταίες με άλλα νομικά πρόσωπα, με τα οποία η Προμηθευτική Τροφίμων α.ε, είτε δεν έχει καμία συνεργασία, είτε είχε συνεργασία κατά το παρελθόν και αυτή έχει λήξει. Οι υποθέσεις αυτές  θα κριθούν από τα αρμόδια Δικαστήρια και η εταιρία μας θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον όσων προσώπων, φυσικών ή νομικών, διασύρουν, προσβάλλουν και συκοφαντούν τη φήμη της.»

Σημειώνεται ότι η Μασούτης μπήκε στην Αττική με την εξαγορά της Προμηθευτικής, η Μασούτης και πλέον και διαθέτει 329 εταιρικά καταστήματα. Μάλιστα αποκτά σημαντικά σημεία πώλησης στο κέντρο της Αθήνας και συνολικά στην Αττική. Στα 57 σημεία αυτά είναι π.χ. το κατάστημα στην οδό Κοραή, καταστήματα σε γειτονιές όπως η Ν. Φιλαδέλφεια.

Έτσι η Μασούτης πιάνει πόστα στην Αθήνα όπως έπραξαν δυναμικά το τελευταίο διάστημα η Lidl Hellas, η ΑΒ Βασιλόπουλος με το άνοιγμα στο Μοναστηράκι και σε σημεία κεντρικά με τα Shop and Go αλλά και η Σκλαβενίτης με την αξιοποίηση του δικτύου της Μαρινόπουλος.

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., market leader του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, έχει παρουσία γεωγραφικά σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ήπειρο, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο.

Τώρα με την εξαγορά, αναπτύσσεται και στην Αττική και την Άνδρο, το δίκτυο καταστημάτων της αυξήθηκε εντυπωσιακά.

Έτσι εν οψει της χειμερινής σεζόν μάλιστα ο ανταγωνισμός αναμενεται μα φουντώσει για το ευρώ του καταναλωτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Προμηθευτική πραγματοποίησε στη χρήση 30/6/2016-30/6/2017 κύκλο εργασιών 116,6 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φορών 668.376 ευρώ.

Πέρυσι η Μασούτης έφτασε το επίπεδο πωλήσεων στα 761,589 εκατ. ευρώ (πτώση 4,9% σε σχέση με το 2016), των λειτουργικών κερδών στα 30,669 εκατ. ευρώ, ( μείωση κατά 27,86%) των EBITDA κερδών στα 59,496 εκατ. ευρώ (μείωση 17,88%).

Τέλος τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 19,2 εκατ. ευρώ όταν στη χρήση του 2016 ήταν 25,18 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:49 - 18 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.