ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εικόνες της Black Friday...2050 στο «Thanks to Tech» της Κωτσόβολος

19:44 - 10 Νοε 2018 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Εικόνες της Black Friday...2050 στο «Thanks to Tech» της Κωτσόβολος
Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ήδη από την πρώτη λειτουργίας της μια έκθεση που … έρχεται από το όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Ο λόγος για την κορυφαία έκθεση τεχνολογίας "Thanks to Tech" της Κωτσόβολος που για τρίτη χρονιά ανοίγει το παράθυρο στο ψηφιακό μέλλον, που στον πυρήνα του φωτεινού αυτού παζλ έχει το έξυπνο σπίτι. Έτσι στον 4ο όροφο του The Mall Athens πάνω από 200 συσκευές από το μέλλον με 50 από αυτά να μην έχουν ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά, «εισβάλλουν» στην καθημερινότητα και τη μεταφέρουν σε εντελώς διαφορετική διάσταση που θα εκπλήξει.
Σε   ένα   χώρο   1.200   τ.μ.   όλες   οι  τελευταίες  τεχνολογικές εξελίξεις είναι στη διάθεση των επισκεπτών  να τις ανακαλύψουν, αλλά και πλούσιες διαδράσεις ενισχύουν την εμπειρία τους από τις 9 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018.
Ένας νέος κόσμος
Ουσιαστικά πρόκειται για μια έκφανση του λεγόμενου «Διαδικτύου των Πραγμάτων» (Internet of tThings) καθώς πολλές από τις συσκευές που παρουσιάζονται αποτελούν μέρος του διασυνδεδεμένου κόσμου που χτίζεται πάνω στα δίκτυα νέας γενιάς, είτε της σταθερής είτε της κνητής τηλεφωνίας.  Πολύ σύντομα, ειδικά,  οι ταχύτητες στα ασύρματα δίκτυά θα ξεπερνούν το 1 Gigabit και έως το 2030 τα 10GBps και η χωρητικότητά τους θα είναι έως και 10.000 φορές μεγαλύτερη από ότι σήμερα και θα επιτρέψουν σε συσκευές όπως αυτές που παρουσιάζονται στην έκθεση να οδηγήσουν σε ένα νέο τρόπο ζωής. Βέβαια, η ασύρματη διασύνδεση εκατομμυρίων συσκευών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για να προσφέρει νέες υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και τη δημόσια διοίκηση.

Για όλον αυτόν τον κόσμο του Διαδικτύου των Πραγμάτων και των έξυπνων συσκευών  το δίκτυο  5G παίζει καταλυτικό ρόλο. Γιαυτό η χώρα για να δώσει ευκαιρίες ανάπτυξης όπως αυτές που παρουσάζονται στην έκθεση,  θα πρέπει να τρέξει ώστε να διασφαλίσει  σύγκλιση με το μέσο όρο της ΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ήδη, έχει υπολογισθεί από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ένα ρεαλιστικό σενάριο βάσης που προβλέπει τόνωση  της  διείσδυσης δεδομένων κατά 42% ετησίως. Δηλαδή θα φτάσουν στα 2.3 GB ανά κάτοικο το 2021, κάτι που όμως δε διασφαλίζει τη σύγκλιση με μ.ο. της ΕΕ. Εφόσον, όμως, η Ελλάδα συγκλίνει στοχεύσει στη σύγκλιση με Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία το 2020 θα πρέπει να έχει διείσδυση  δεδομένων  6.8 GB ανά κάτοικο/μήνα.

Όπως τόνισε σε  ιδιαίτερα σημαντικό Φόρουμ της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) Towards 5G Enabled Gigabit Society, που έγινε τον Οκτώβριο στην Αθήνα, ο Γιώργος Στεφανόπουλος Γεν. Δντης ΕΕΚΤ «το 5G διαμορφώνει μια win - win ατζέντα για τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις τους πολίτες, βοηθά όλους να κερδίσουν». Αυτό το βλέπει κανείς με ευκρινή τρόπο στην έκθεση Thanks  to  Tech  της  Κωτσόβολος , που ουσοαστικά όπως αναφέρουν χαριτολογώντας στελέχη της εταιρίας παρουσιάζονται οι κωδικοί προϊόντων της Black Friday του … 2050.
Η έκθεση

Όσοι, λοιπόν,  έχουν περιέργεια να δουν …  το μέλλον,  πως η ευκρίνεια των τηλεοράσεων έχει αγγίξει πια τα 8Κ, σίγουρα δεν θα μείνουν  ασυγκίνητοι  με  την  διπλής  όψης  55΄οθόνη,  αλλά  και  τα  αδιάβροχα  ηχεία  που αψηφούν τη βαρύτητα, καθώς σε λειτουργία καταφέρνουν να αιωρούνται! Οι λάτρεις των ποδηλάτων   θα   ανακαλύψουν   ένα  νέο   αναδιπλούμενο   ηλεκτρικό   ποδήλατο  για   άνετες μετακινήσεις   μέσα   στην   πόλη,   αλλά   θα   γνωρίσουν   και   ένα   μοναδικό   ρολόι   που   αλλάζει στιγμιαία το στυλ του. Ένα ρομπότ μπαίνει στη ζωή μας και μας επιτρέπει να παίξουμε μαζί του,   προγραμματίζοντάς   το,   χωρίς   να   γράψουμε   κώδικα,   ενώ   με   το   κατάλληλο   σύστημα μπορούμε   να   γίνουμε  Star  Wars  ήρωες  σε   απόλυτες   μονομαχίες.  

Όπως αναφέρεται η τεχνολογία   και   η ψυχαγωγία   συνδυάζονται   άριστα   και   στις   οικιακές   συσκευές,  καθώς   ειδικοί   «βοηθοί»   μάς υποστηρίζουν για να βρούμε την καλύτερη συνταγή, να πλοηγηθούμε στο διαδίκτυο, αλλά και να εντοπίσουμε τη φρεσκάδα των τροφίμων μας, ενώ ακούμε μουσική από το ψυγείο, ναι…από το ψυγείο μας! Η υποστήριξη έρχεται και στην πλύση με τον αναλυτή υφασμάτων και λεκέδων, που προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης. Η τεχνολογία δεν θα μπορούσε να λείψει   και   από   την   οικολογία,   καθώς   ένας   κήπος   εσωτερικού   χώρου  μας   βοηθά   νακαλλιεργήσουμε μέσα στο σπίτι μας τα μυρωδικά μας, όποια εποχή τα χρειαστούμε με τρόπο ωφέλιμο προς το περιβάλλον και την υγεία μας. 

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης,  διαδραστικές εκδηλώσεις  θα φέρουν τον επισκέπτη λίγο πιο κοντά σε μία διαφορετική διάσταση... αυτή της τεχνολογίας. Ένα 360οσημείο   φωτογράφισης   χαρίζει   την   ευκαιρία   να   φωτογραφίσουμε   το   μέλλον   και   να   το μοιραστούμε με τους φίλους μας, ενώ οι μικροί φίλοι θα απολαύσουν τις ζωγραφιές τους σε ψηφιακό   περιβάλλον.   Οκτώ   μοναδικά  VR  συστήματα   περιμένουν   τους   επισκέπτες   να ανακαλύψουν την εικονική πραγματικότητα. Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς ένα silent party σας προσκαλεί να «ακούσετε» τη μουσική του και να ταξιδέψετε στις νότες του, σσς… χωρίς να σας καταλάβει κανείς!

Είσοδος ελεύθερη Ημερομηνίες και ώρες έκθεσης 09-18.11.2018Παρασκευή – Κυριακή 11:00-22:00Δευτέρα – Πέμπτη 18:00 – 21:00

Για σχολεία και ομαδικές ξεναγήσεις (Δευτέρα – Παρασκευή πρωινές ώρες), επικοινωνήστε στο 210 – 2891104. 

Διαδράσεις: Σημείο 360° φωτογράφισης: Παρασκευή – Κυριακή 11:00-22:00Silent Party: Παρασκευή – Κυριακή 17:00-21:00 Ζωγραφική για μικρά παιδιά: Δευτέρα – Πέμπτη 18:00-21:00 & Παρασκευή - Κυριακή 11:00-22:00.

Η έκθεση πραγματοποιείται στον 4ο όροφο του εμπορικού κέντρου, The Mall Athens (ΑνδρέαΠαπανδρέου 35, Μαρούσι) με χορηγούς την Alpha Bank και το Fuze Tea και υποστηρικτές τις εταιρείες:  AEG,  Bosch  Candy,  Electrolux,  Elica,  Hoover,  Hitachi,  LG,  Mi,  Miele,  NEFF, Sage, SAMSUNG, SIEMENS, Sony. Μάθετε περισσότερα στο www   .  kotsovolos   .  gr    για το #ThanksToTech #Kotsovolos

Γιώργος Αλεξάκης

 
Τελευταία τροποποίηση στις 18:40 - 10 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.