ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μασούτης: Ένα σούπερ μάρκετ ανοίγει πόρτες στους opinion leaders

09:42 - 19 Μαρ 2019 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Μασούτης: Ένα σούπερ μάρκετ ανοίγει πόρτες στους opinion leaders
Ανοίγει πόρτες σε μια γειτονιά με πολλούς κατοίκους, εταιρίες και όπως αναφέρθηκε κατά τα εγκαίνια χτες στους opinion leaders η Μασούτης. Ο λόγος για το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος για το 2019 στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Αμερικής 11 που κάνει η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα που ήδη έχει σημείο και στην οδό Κοραή. Ουσιαστικά καλύπτει το κέντρο και το Κολωνάκι μια περιοχή όπου τα σούπερ μάρκετ δεν είναι πολλά. Μόνο η Σκλαβενίτης, η ΑΒ Βασιλόπουλος, η Κρητικός και η Βazaar, έχουν σημεία, κυρίως μικρά αν εξαιρέσει κανείς τη Σκλαβενίτης στην Κανάρη.

Σημειώνεται ότι η αλυσίδα βλέπει στην Αθήνα περιθώρια ανάπτυξης έχοντας στόχο να ανοίξει κι άλλα σημεία. Γι αυτό αναζητά ενδιαφέροντα ακίνητα με στόχο να έχει εντός έτους 10 καταστήματα στην Αθήνα μέσα από ένα πρόγραμμα 25 εκατομμυρίων, όπου βέβαια συμπεριλαμβάνονται κι άλλα 5 σημεία εκτός Αττικής. Φέτος  η εταιρία θα  δαπανήσει 80 εκατ. ευρώ για ελκυστικές προσφορές και διαφήμιση.

Σήμερα η αλυσίδα  διαθέτει συνολικά  331 καταστήματα εκ των οποίων τα 56 στην Αθήνα μέσω της εξαγοράς της Προμηθευτικής και 3 καταστήματα στην Άνδρο κι ένα κέντρο logistics. Ωστόσο η ανάπτυξη μάλλον επιβάλλει την επέκταση των δυνατοτήτων εφοδιαστικής αλυσίδας.

Την ίδια ώρα στελέχη της εταιρίας  δεν επιβεβαίωσαν μιλώντας στο περιθώριο των εγκαινίων στις φήμες για πιθανή εξαγορά της αλυσίδας Market in, επισημαίνοντας ότι ο στόχος της αλυσίδας είναι η οργανική ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι ο στόχος του 2019 είναι ο όμιλος Μασούτη να ξεπεράσει σε τζίρο τα 800 εκατ. ευρώ και πιο συγκεκριμένα να φθάσει τα 820 εκατ. ευρώ. Για το 2018 αναμένεται να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 765 εκατ. ευρώ έναντι 761 εκατ. ευρώ το 2017.

Σήμερα διαθέτει μόλις μία αποθήκη- logistics συνολικής  επιφάνειας 8000  τ.μ. ενώ  οι απαιτήσεις των καταστημάτων για να τροφοδοτηθούν ομαλά  απαιτούν τουλάχιστον  χώρους που να ξεπερνούν τα 40.000 τ.μ.

Γιώργος Αλεξάκης   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.