ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου

14:40 - 22 Μαρ 2019 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών είχε σειρά επαφών με στελέχη των διωκτικών αρχών για το θέμα του λαθρεμπορίου. Έτσι προσκάλεσε στα γραφεία του Ε.Σ.Α, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, τον εκτελεστικό υπεύθυνο του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ), Βασίλη Μαστρογιάννη και τον Αστυνομικό Δ/ντή, Ιωάννη Σκούρα.

 Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α, Σταύρος Καφούνης αναφέρθηκε στην ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας του Συλλόγου με το ΣΥΚΕΑΑΠ, το ΣΔΟΕ και την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο των φορέων αντιμετώπισης του παράνομου εμπορίου και λαθρεμπορίου.

 

Συμφωνήθηκε ότι μόνο με συνένωση δυνάμεων μπορεί να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του ελεγκτικού μηχανισμού και ότι παράλληλα χρειάζεται ενημέρωση του κοινού για τις αρνητικές επιπτώσεις του παράνομου εμπορίου και λαθρεμπορίου.

 

Ο Σταύρος Καφούνης πρότεινε να αναλάβει ο Ε.Σ.Α να σχεδιάσει ένα κοινωνικό μήνυμα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα διευρυμένη σύσκεψη στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, για τον περαιτέρω σχεδιασμό δράσεων και ενεργειών.   

 

Επίσης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γεώργιος Καρανίκας, πραγματοποίησαν  συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα του Σ.Δ.Ο.Ε,  Σταύρο Θωμαδάκη.

 

Στη συνάντηση καταγράφηκε ο τεράστιος όγκος παράνομης διακίνησης και λαθρεμπορίας προϊόντων, επισημάνθηκε το υπερβολικό ποσό που στερείται η Ελληνική οικονομία από ανείσπρακτους φόρους καθώς και η φορολογική ελάφρυνση νοικοκυριών & επιχειρήσεων που θα επιφέρει με τη βοήθεια όλων μας, η αποτελεσματική δίωξη του παράνομου εμπορίου στη χώρα μας.

 

Συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία των δύο φορέων με το Σ.Δ.Ο.Ε και ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α αναφέρθηκε στο σχεδιασμό παράλληλων δράσεων με άλλους αρμόδιους φορείς, με σκοπό την καταπολέμηση παράνομων πυρήνων εμπορίου στην Αθήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.