ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όχι» Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ στην κυβερνητική αποστολή στα Σκόπια

15:45 - 29 Μαρ 2019 | ΕΜΠΟΡΙΟ
«Όχι» Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ στην κυβερνητική αποστολή στα Σκόπια
Αρνητική η θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ΔΣ του Συνδέσμου Εξαγωγέων –ΣΕΒΕ για τη συμμετοχή στην κυβερνητική αποστολή στα Σκόπια στις 2 Απριλίου.

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒΕ, δήλωσε τη συγκεκριμένη απόφαση λίγο πριν τη σύσκεψη που διοργανώνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με 64 επιχειρήσεις και εκπροσώπους φορέων της Βόρειας Ελλάδας, με τη συμμετοχή του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και με κυρίαρχο θέμα συζήτησης το ζήτημα που προκύπτει για την χρήση των μακεδονικών εμπορικών σημάτων, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Με τα προβλήματα που δημιουργούνται δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετάσχουμε στο συγκεκριμένο ταξίδι. Η αγορά των Σκοπίων είναι πολύ μικρή, εμάς μας ενδιαφέρουν τα προϊόντα των μακεδονικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Θέλουμε τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία στις διεθνείς εκθέσεις, στη Νέα Υόρκη, την Κολωνία και το Παρίσι, όπου θα δώσουμε τη μάχη της παρουσίας των μακεδονικών επιχειρήσεων και προϊόντων στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Τίποτα δεν μας εμποδίζει να έχουμε παρουσία στο γειτονικό κράτος, είμαστε και ήμασταν εκεί, δεν έχει κανένα νόημα να πάμε τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ είπε ακόμη ότι θορύβησε ιδιαίτερα τους εξαγωγείς το ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα με την Κίνα, η οποία αρνήθηκε την εισαγωγή προϊόντος από βιομηχανία της Μακεδονίας, παραπέμποντάς την προς έγκριση από τη Βόρεια Μακεδονία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.