ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lidl: Ευπρόσδεκτες όλες οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες

12:29 - 05 Ιουν 2019 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Lidl: Ευπρόσδεκτες όλες οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες
H Lidl Ελλάς, με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος ανακοινώνει πώς είναι ευπρόσδεκτες όλες οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες στα καταστήματά της, ακόμα και από ανταγωνιστές.

Γιατί για να συνεχίσουν να υπάρχουν τα σούπερ μάρκετ, για να συνεχίσει ο κόσμος να ψωνίζει, θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ο πλανήτης. Και για να υπάρχει ο πλανήτης μας, θα πρέπει να τον προστατεύσουμε.

Μία μέρα τον χρόνο δεν αρκεί για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, γι’ αυτό και η Lidl Ελλάς προχωράει, κάθε μέρα, σε δράσεις και πρακτικές που θα φέρουν ένα ακόμα καλύτερο αύριο για το περιβάλλον και για όλους μας.

Εδώ και έναν χρόνο έχει αποσύρει οριστικά τις πλαστικές σακούλες µιας χρήσης 4 λεπτών από τα καταστήµατά της και τις έχει αντικαταστήσει µε µια νέα σακούλα πολλαπλών χρήσεων, ανθεκτικότερη, η οποία αποτελείται κατά 80% από ανακυκλωµένα υλικά, είναι 100% ανακυκλώσιµη και σε αυτήν µπορούν να τοποθετηθούν προϊόντα βάρους 10 κιλών.

Εκτός από την κατάργηση της πλαστικής σακούλας µιας χρήσης, η εταιρία μείωσε το πάχος στα πλαστικά µπουκάλια αναψυκτικού και το πλαστικό περίβληµα του χαρτιού υγείας, με αποτέλεσμα τη συνολική μείωση πάνω από 1.300 τόνους πλαστικού.

Ακόμη, έχει ανακοινώσει την κατάργηση των πλαστικών µίας χρήσης (όπως καλαµάκια, ποτήρια, πιάτα, µαχαιροπίρουνα και µπατονέτες) έως το τέλος του 2019, ενώ έχει δεσμευτεί μέχρι το 2025 σε περαιτέρω µείωση του πλαστικού κατά 20% και σε 100% αποκλειστική χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της.

H Lidl Ελλάς λειτουργεί επίσης κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε καταστήματά της από το 2016, ενώ στηρίζει ως χορηγός τα 2 πρώτα πανευρωπαϊκά «Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» στην Αθήνα και στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.