ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΑ: Προσέλκυση επιχειρηματικών επενδύσεων και ποιοτικού τουρισμού από την Κίνα

13:32 - 10 Σεπ 2019 | ΕΜΠΟΡΙΟ
ΕΣΑ: Προσέλκυση επιχειρηματικών επενδύσεων και ποιοτικού τουρισμού από την Κίνα
Για την συνεργασία στους τομείς των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας συζήτησαν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), με τον Γενικό Διευθυντή Εμπορίου του Shenzhen, Wang Youming, ο οποίος ήταν μαζί με μία ομάδα υψηλόβαθμων συνεργατών, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Επιμελητήριο Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επιστημονική τεχνολογία, τον τουρισμό & τον πολιτισμό, τις επιχειρηματικές επενδύσεις στην Ελλάδα, την προβολή των Ελληνικών προϊόντων διατροφής στην περιφέρεια της Shenzhen και τέλος τον κλάδο της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας.

Ο κ. Wang Youming, παρουσίασε το επιχειρηματικό & επιστημονικό προφίλ του Shenzhen, αναφέρθηκε στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας και προωθώντας την παγκόσμια οικονομική πολιτική των Νέων Δρόμων του Μεταξιού «One Belt One Road Initiative» της Κινέζικης Κυβέρνησης, εξήγησε γιατί επενδύουν στην εμπορική συνεργασία με την χώρα μας, που αποτελεί πύλη εισόδου στην Ευρώπη και ανακοίνωσε την έναρξη διαλόγου, με σκοπό την δημιουργία ενός «Ελληνικού επιχειρηματικού κέντρου» στην Shenzhen.

Ο κ. πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης, επισήμανε ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο χώρων να επενδύσουν στην επιχειρηματική συνεργασία, για την ανάπτυξη και προώθηση στην αγορά της Ευρώπης καινοτόμων προϊόντων & υπηρεσιών νέας τεχνολογίας και βιομηχανικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Ανέδειξε την ευκαιρία προσέλκυσης ποιοτικού Τουρισμού στην Αθήνα, λόγω του υψηλού κοινωνικού και οικονομικού προφίλ των κατοίκων της Shenzhen καθώς και την ανάπτυξη αμφίπλευρων επιχειρηματικών δράσεων στον τομέα του πολιτισμού.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας στην Ελλάδα Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ), για να διευκολύνουν την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, να ενισχύσουν τις εξαγωγές και να εισαγάγουν τεχνογνωσία, ενισχύοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον, προσφέροντας φορολογικά και άλλα κίνητρα στους εν δυνάμει επενδυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.