ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πρώτες έξι ημέρες των φθινοπωρινών εκπτώσεων

12:00 - 06 Νοε 2019 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Οι πρώτες έξι ημέρες των φθινοπωρινών εκπτώσεων
Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Η μέχρι τώρα κίνηση της αγοράς στην Αθήνα δε φαίνεται να ικανοποιεί τους επιχειρηματίες, ενώ απογοητευτικός ήταν και ο τζίρος την περασμένη Κυριακή, κατά την οποία τα καταστήματα λειτούργησαν προαιρετικά.

Ειδικότερα, όπως είπε στο Reporter, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), Σταύρος Καφούνης, παρατηρείται μία υποτονική κίνηση της αγοράς κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ και την Κυριακή οι πωλήσεις δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά, παραμένοντας σε χαμηλά επίπεδα.

Ο κ. Καφούνης επισημαίνει πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις «πρέπει να τελειώσουν» ως θεσμός, καθώς δεν προκύπτουν οφέλη ούτε για τους καταναλωτές ούτε για τις επιχειρήσεις.

Αναφορικά με την Black Friday, η οποία φέτος είναι προγραμματισμένη για τις 29 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΕΣΑ υπογραμμίζει ότι «είναι ένας θεσμός που ήρθε για να μείνει» και καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν. Βέβαια, όπως σημειώνει, η Black Friday πρέπει να περιοριστεί σε μία ημέρα και να «μην ξεχειλώσει», όπως συνέβη προηγούμενα έτη, που είχε παραταθεί για μεγαλύτερο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλες εταιρείες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό να προετοιμάζονται για τη συγκεκριμένη ημέρα και να ενημερώνουν τους καταναλωτές για διάφορες προσφορές.

Η εικόνα στη Θεσσαλονίκη

Στη συμπρωτεύουσα η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος ολοκληρώνεται το προσεχές Σάββατο 9 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης σημειώνει μιλώντας στο Reporter πως το σαββατοκύριακο η αγορά κινήθηκε σε σχετικά καλό ρυθμό, ιδίως στο κέντρο της πόλης, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως κατά τη Δευτέρα και την Τρίτη, τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά.

Ο κ. Φιλιππίδης επισημαίνει ότι ήταν από τους πρώτους που εισηγήθηκε την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένας θεσμός ανάμεσα σε δύο μεγάλες εκπτωτικές περιόδους και δεν έχει τίποτα να προσφέρει.

Τέλος, σχετικά με την ημέρα της Black Friday, αναφέρει ότι τις μεγαλύτερες εκπτώσεις προσφέρουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καλεί τους καταναλωτές να στραφούν σε αυτές.

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 12:21 - 06 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.