ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εικόνα της αγοράς την Black Friday

14:21 - 02 Δεκ 2019 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Η εικόνα της αγοράς την Black Friday
Με ήπιο ρυθμό κινήθηκε η αγορά κατά την Black Friday, κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σημερινή Cyber Monday, ημέρα κατά την οποία οι καταναλωτές στρέφονται στο διαδίκτυο για αγορές.

Η εικόνα τη φετινή χρονιά ήταν διαφορετική, καθώς δε σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές, ενώ η κίνηση κατέγραψε αύξηση από τις μεσημεριανές ώρες και μετά. Στο επίκεντρο βρέθηκαν επιχειρήσεις ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης, κοσμημάτων, καλλυντικών, ακόμη και αλυσίδες εστίασης. 

Ένας πρώτος λόγος για τη μειωμένη εμπορική κίνηση είναι το λεγόμενο «ξεχείλωμα» του θεσμού, για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι έμποροι το προηγούμενο διάστημα. Ειδικότερα, η πρόωρη έναρξη των εκπτώσεων και η παράτασή τους δεν προσέφεραν στους καταναλωτές τις μεγάλες ευκαιρίες ανήμερα της Black Friday.

Παράλληλα, αρκετοί καταναλωτές αποφάσισαν να καταφύγουν στο διαδικτυακό εμπόριο, προκειμένου να αποφύγουν πιθανή αναμονή σε ουρές στα καταστήματα. Η στροφή στις online αγορές γίνεται τάση, όχι μόνο για τους περισσότερο εξοικειωμένους, νεότερους σε ηλικία καταναλωτές, αλλά και για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Η πιο εύκολη διαδικασία έρευνας αγοράς και σύγκρισης τιμών που προσφέρει το διαδίκτυο αποτέλεσε βασικός παράγοντας για την τελική επιλογή του καταλωτικού κοινού.

 

 




Τελευταία τροποποίηση στις 14:24 - 02 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.