ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επέκταση στη Δυτική Αττική για την Μασούτης

17:54 - 20 Δεκ 2019 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Επέκταση στη Δυτική Αττική για την Μασούτης
Με στόχο την περαιτέρω επέκταση στην Αττική μπαίνει στη νέα χρόνια η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μασούτης». Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιάννης Μασούτης στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου καταστήματος στο Περιστέρι το πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης του δικτύου θα συνεχισθεί, με έμφαση στην Αττική και ειδικότερα στα Δυτικά Προάστια, όπου θεωρεί πως υπάρχουν ευκαιρίες για την αλυσίδα. Ειδικά στο Περιστέρι η επέκταση αναμένεται να είναι άμεση ενώ σειρά παίρνει και το Αιγάλεω.

Βασικό όπλο στη προσπάθεια ανάπτυξης είναι η πολιτική προσφορών ειδικά στα φρέσκα προϊόντα. Μάλιστα όπως αναφέρεται ανά τρεις μέρες γίνονται ειδικές προωθητικές ενέργειες.

Συνολικά Οι  επενδύσεις αναμένεται να φτάσουν το ύψος των  25 εκατ. μέσα στο 2020.

 Μάλιστα  όπως αποκάλυψε ο κ. Μασούτης μόνο τη διετία 2018-2019 η εταιρεία επένδυσε 12  εκατ. ευρώ προκειμένου να μειώσει μεσοσταθμικά κατά 1,5% το επίπεδο των τιμών της και να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τους άλλους μεγάλους παίκτες του κλάδου.

IMG 8664

Οι παραπάνω επενδύσεις αποτυπώνονται και στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου. Για το 2019, οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 7,5% και να «κλείσουν» στα επίπεδα των 830 εκατ. ευρώ ενώ ενισχυμένη αναμένεται και η κερδοφορία, η οποία σε επίπεδο EBITDA θα διαμορφωθεί σε περίπου 43 με 44 εκατ. ευρώ από 39 εκατ. ευρώ πέρυσι. Και όλα αυτά, τη στιγμή που η κατανάλωση συνεχίζει να κινείται σε «ρηχά νερά» (1% με 2% αύξηση) καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν με φειδώ.

Να σημειωθεί πως σήμερα (20/12) η Μασούτης εγκαινίασε ένα νέο κατάστημα στο Περιστέρι, το οποίο θα απασχολεί συνολικά 40 άτομα προσωπικό. Ο Marketing Manager της εταιρείας, Σταμάτης Δαυίδ στο πλαίσιο των εγκαινίων εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του καταστήματος, σημειώνοντας πως έρχεται να δώσει μια αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία σε ανταγωνιστικές στους κατοίκους της περιοχής. Το παρών στα εγκαίνια έδωσε και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος αφού καλωσόρισε την εταιρεία διαβεβαίωσε τη διοίκηση ότι θα σταθεί αρωγός σε ότι χρειαστεί.

Να σημειωθεί πως η Μασούτης διαθέτει σήμερα δίκτυο 331 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 56 βρίσκονται στην Αττική και απασχολεί περίπου 8.500 εργαζόμενους.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 18:00 - 20 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.