ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείνουν και τα εμπορικά καταστήματα από Τετάρτη- Τι μένει ανοιχτό

14:53 - 16 Μαρ 2020 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Κλείνουν και τα εμπορικά καταστήματα από Τετάρτη- Τι μένει ανοιχτό
Η κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του εμπορικού κόσμου και στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που λαμβάνει για τον κορονοϊό αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικού εμπορίου. Μένουν ανοιχτά σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες, συνεργεία, βενζινάδικα και τα delivery.
Επίσης ανοιχτό μένει ό,τι συνδέεται με την τροφοδοσία της αγοράς, ενώ ασφαλώς συνεχίζεται κανονικά και το ηλεκτρονικό εμπόριο.
 
Επιστολή με θέμα την υποχρεωτική και καθολική αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων είχε αποστείλει η ΕΣΕΕ, η ΕΣΑ και τα Εμπορικά Επιμελητήρια. Οι εκκλήσεις εισακούστηκαν από την κυβέρνηση που αποφάσισε να εντείνει τα μέτρα προστασίας για να μπει φρένο στην εξάπλωση του κορονοϊού.
 
Νέα μέτρα
Εκτός από την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμα τον υποχρεωτικό κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες όσων μπαίνουν στην Ελλάδα.
 
Επίσης αποφασίστηκε:
 
- η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου

- η αναστολή για δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ
 
Παράλληλα η κυρία Πελώνη ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτηων μυστηρίων με τον απαραίτητο κόσμο. «Καλούμε και τους επικεφαλής των άλλων δογμάτων να ακολουθήσουν τις συστάσεις αυτές και για τους χώρους λατρείας των άλλων δογμάτων».
 
Τους δημοσιογράφους ενημέρωσε η κυρία Πελώνη καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας βρίσκετα σε κατ' οίκον περιορισμό αφού βρέθηκε θετική στον κορονοϊό η σύζυγός του.
 

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 15:16 - 16 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.