ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομαλό το πρωινό άνοιγμα των καταστημάτων τροφίμων-Οι νέες αλλαγές

11:16 - 21 Μαρ 2020 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Ομαλό το πρωινό άνοιγμα των καταστημάτων τροφίμων-Οι νέες αλλαγές
Ανοιχτά από τις 7 το πρωί είναι σήμερα τα σούπερ μάρκετ όλη της χώρας βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ λίγο μετά τις 2 το πρωί του Σαββάτου. Η κίνηση με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι χωρίς πρόβλημα καθώς πλέον υπάρχουν νέα όρια προσέλευσης ανά κατάστημα (15 τμ ανά πελάτη).

Με βάση την ΠΝΠ λοιπόν τα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο τις καθημερινές και το Σάββατο από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ την Κυριακή θα είναι από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα. Μάλιστα με βάση την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη προβλέπεται ως υποχρεωτική  η λειτουργία των σούπερ μάρκετ και τις Κυριακές.

Στο 18ο άρθρο της ΠΝΠ αναφέρεται ότι για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύναται να παρατείνεται το εθνικό πλαίσιο ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων κατά μία ώρα από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά δύο ώρες το Σάββατο.

Επίσης αναφέρεται ότι εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύναται να προβλέπεται η υποχρέωση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγοριών αυτών τις Κυριακές, είτε για όλη την Επικράτεια είτε για μέρος αυτής.

Επιπλέον για το ίδιο χρονικό διάστημα, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι δυνατόν να υποχρεώνονται τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγορίες αυτών να πωλούν εφημερίδες. Εφημερίδες πωλούν σήμερα τα περίπτερα και αρκετά μικρά καταστήματα γειτονιάς.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 11:32 - 21 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.