ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Λειτουργικός ο θεσμός των μικροπιστώσεων

20:55 - 22 Ιουν 2020 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Λειτουργικός ο θεσμός των μικροπιστώσεων
Ευχαριστήρια επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζαββό απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για την «άψογη συνεργασία και τη θετική ανταπόκριση» που έτυχαν οι παρατηρήσεις που κατατέθηκαν στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με το σχέδιο νόμου «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα βοηθήσει τις αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα μικρές επιχειρήσεις και ευελπιστούμε ότι o νέος αυτός θεσμός θα αποδειχθεί λειτουργικός, ενώ τα επιτόκια που τελικά θα ισχύσουν να μην είναι απαγορευτικά.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, σας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την άψογη συνεργασία που είχαμε από την πρώτη στιγμή που προτείναμε τη θεσμοθέτηση των μικροπιστώσεων στον Πρωθυπουργό και ήρθαμε σε άμεση επαφή με εσάς και τους συνεργάτες σας. Αποτέλεσε τιμή για τον σύλλογο μας, που η συνεργασία αυτή επισφραγίστηκε με την πρόσκληση συμμετοχής μας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου καταθέσαμε τις απόψεις μας σχετικά με το σχέδιο νόμου «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις».

Ευελπιστούμε ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα βοηθήσει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που είναι αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα καθώς και τις νέες επιχειρήσεις που επίσης δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό, πώς o νέος αυτός θεσμός θα αποδειχθεί λειτουργικός και το επιτόκιο που τελικά θα ισχύσει θα είναι συμβολικό και όχι απαγορευτικό.

Αγαπητέ Υπουργέ, σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά και σας δηλώνουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θα είναι πάντα στη διάθεσή σας για όποια συνεργασία είναι επωφελής για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.