ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα €57 εκατ. ο φετινός τζίρος της Orange Be Global

12:38 - 07 Οκτ 2020 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Στα €57 εκατ. ο φετινός τζίρος της Orange Be Global
Η Orange Be Global (OBG) είναι ένας όμιλος επιχειρήσεων με εμπορική παρουσία σε 92 χώρες και στόχο την δυνατότητα παροχής πορτοκαλιού σε επιχειρήσεις τροφίμων 365 ημέρες το χρόνο.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η εταιρία έχει εγκαταστάσεις και εμπορικά γραφεία και στα δύο ημισφαίρια, στρατηγικά τοποθετημένα σε Ελλάδα, Αίγυπτο, Βραζιλία και Ολλανδία. Έτσι μπορεί και προσφέρει τα προϊόντα της σε επιχειρήσεις που έχουν έδρα και στις πέντε Ηπείρους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Εκτός από πορτοκάλια που είναι το βασικό προϊόν που επεξεργάζεται, οι εταιρίες του Ομίλου OBG χυμοποιούν όλα τα εσπεριδοειδή, αλλά επίσης ρόδι και σταφύλι, ενώ πιο πρόσφατα ξεκίνησε την χυμοποίηση τομάτας. Επίσης στα σχέδια της εταιρίας βρίσκεται η χυμοποίηση ανανά και μάνγκο στο εργοστάσιο της Βραζιλίας.

Συνολικά ο όμιλος OBG έχει τζίρο που φέτος έφτασε τα 57 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επεξεργάζεται 150.000 τόνους πορτοκαλιού το χρόνο. Τα αποτελέσματα για το 2020 αναμένεται να κλείσουν χαμηλότερα κατά 22% ως απόρροια της υγειονομικής κρίσης, υψηλότερα όμως από τις αρχικές προβλέψεις της εταιρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ στην λιανική πώληση ο χυμός έχει αυξητικές τάσεις, οι μεγάλοι καταναλωτές σε Ξενοδοχεία, εστιατόρια και συνέδρια μείωσαν δραστικά τις αγορές τους.

Μιλώντας για το θέμα ο Πρόεδρος της OBG Χρήστος Παπαδημητρακόπουλος αναφέρθηκε στην τιμή της ποικιλίας πορτοκαλιού Βαλέντσια, η οποία αυξήθηκε φέτος στα 170 ευρώ ο τόνος, από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ προέβλεψε ότι η ζήτηση για πορτοκάλι θα ανεβεί παγκοσμίως τους επόμενους μήνες.

Οι εγκαταστάσεις της OBG

Στην Ελλάδα, το εργοστάσιο της Λακωνίας φέρει τον διακριτικό τίτλο «The Orange Factory». Είναι ένα ανοιχτό επισκέψιμο εργοστάσιο που λειτουργεί με την πλέον σύγχρονη λογική που συναντάται και στην Αμερική, το Toll Processing. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή διαδικασία, κατά την οποία η εγκατάσταση αντί να χυμοποιεί αγορασμένα πορτοκάλια, προσφέρει υπηρεσίες σε εκείνους που θέλουν να στύψουν τον καρπό τους και να τον διαθέσουν όπως εκείνοι επιθυμούν σε όποια συσκευασία επιλέξουν. Έτσι, το “The Orange Factory”, δίνει στους πορτοκαλοπαραγωγούς την δυνατότητα να έχουν τον πλήρη έλεγχο της παραγωγής, του τρόπου διάθεσης, αλλά και της τιμής του προϊόντος τους.

Στην Αργολίδα η OBG διατηρεί το πιο σύγχρονο συσκευαστήριο πορτοκαλιών στην Ελλάδα, στο οποίο για το 2021 προγραμματίζεται να επενδυθεί 1,4 εκατ. ευρώ.

Στην Αίγυπτο, το εργοστάσιο με το όνομα «The Orange Wave» είναι μία πλήρως καθετοποιημένη μονάδα χυμοποίησης που εγκαινιάστηκε το 2015. Η επιτυχημένη λειτουργία της εγκατάστασης, οδήγησε και στην εμβάθυνση της συνεργασίας της OBG με την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση, οδηγώντας στο σχεδιασμό της πολύ μεγάλης επένδυσης “New Valley View». Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό project που αφορά την παραχώρηση προς την Orange Be Global 220.000 στρεμμάτων στη Αιγυπτιακή Περιφέρεια New Valley, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα πρότυπο αγροτοβιομηχανικό πάρκο που θα αναπτύξει σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, καθώς επίσης και ένα αγροτοεκπαιδευτικό κέντρο που θα στοχεύσει στην αύξηση της απασχόλησης στην περιοχή.

Όλες οι εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η OBG είναι απολύτως φιλικές προς το περιβάλλον, διαθέτουν τους απαραίτητους βιολογικούς καθαρισμούς, υποστηρίζουν την λειτουργίας τους με φωτοβολταϊκά, ενώ για να μειώσουν το αποτύπωμα τους σε άνθρακα δεν καίνε ντίζελ, αλλά πυρινόξυλο, ένα υλικό που βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του καταλόγου με τα καλύτερα βιοκαύσιμα.

Επόμενα σχέδια

Θέλοντας να μπει και πάλι στην αγορά του εμφιαλωμένου χυμού, η OBG ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με μεγάλη ελληνική εταιρία. Η συμφωνία -που θα είναι σύντομα ανακοινώσιμη- θα φέρει ξανά την OBG στην λιανική πώληση χυμού. Άλλωστε μία εκ των θυγατρικών της, η Biofresh, ήταν η πρώτη που έφερε στους Έλληνες καταναλωτές χυμό NFC (Not From Concentrate), με τον διακριτικό τίτλο Sparti’s Juice.

Αντίστοιχα έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις με μεγάλη αιγυπτιακή εταιρία στο χώρο του retail, προετοιμάζοντας νέες συνέργειες που θα διευρυνθούν άλλωστε μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.