ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΑ: Ενοίκια, επιταγές και έγκαιρη καταβολή επιδομάτων

20:03 - 06 Νοε 2020 | ΕΜΠΟΡΙΟ
ΕΣΑ: Ενοίκια, επιταγές και έγκαιρη καταβολή επιδομάτων
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, κρίνοντας ως σημαντικότερους παράγοντες αποτροπής λουκέτων και χαμένων θέσεων εργασίας τα ενοίκια, τις επιταγές και την έγκαιρη καταβολή των επιδομάτων, κατέθεσε σχετική επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Για να έχουν αποτελεσματικό αντίκτυπο στο σύνολο της οικονομίας πρέπει να εξασφαλιστεί ή έγκαιρη καταβολή όλων των επιδομάτων και η απρόσκοπτη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης για την άμεση υλοποίηση των μέτρων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στοχεύοντας στην επιβίωση των χιλιάδων υγιών επιχειρήσεων της χώρας, ανεξαρτήτως κλάδου, εμμένει στην πρότασή του για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για όσους έχουν κλείσει υποχρεωτικά με κρατική εντολή, με ταυτόχρονη επιδότηση του κόστους των ιδιοκτητών επαγγελματικών ακινήτων. Το συνολικό κόστος αυτής της παρέμβασης, υπολογίζεται σε λιγότερο από 100 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί σημαντικό παράγοντα αποτροπής λουκέτων και χαμένων θέσεων εργασίας.

Επαναφέρουμε επίσης την πρόταση μας για την διαχείριση του θέματος των επιταγών, όπως σας την είχαμε λεπτομερώς τεκμηριώσει με την επιστολή μας της 6ης Απριλίου 2020 (ΑΠ. 44905), η οποία λάμβανε μέριμνα τόσο για τους εκδότες όσο και για τους κομιστές των μεταχρονολογημένων επιταγών. Για τις επιταγές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου προτείνουμε να μετατεθεί η αποπληρωμή τους 60 ημέρες μετά την λήξη του “Lockdown”, με ταυτόχρονη ισόποση χρηματοδότηση των κομιστών, λαμβάνοντας υπόψη και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που θα πρέπει να καλυφθούν έως το τέλος του έτους.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζοντας την αγωνία των συναδέλφων, θεωρεί δίκαια και αναγκαία για την επιβίωση επιχειρήσεων και εργαζομένων τα παραπάνω αιτήματα και παραμένει στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.