ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εποχικά καταστήματα - Πώς θα λειτουργήσουν Κύριο

20:16 - 05 Δεκ 2020 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εποχικά καταστήματα - Πώς θα λειτουργήσουν
Τις πύλες τους αναμένεται να ανοίξουν στο καταναλωτικό κοινό συνολικά 110 εποχικά καταστήματα με αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη σε όλη την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Τα συγκεκριμένα καταστήματα τα λειτουργήσουν έως τις 8 Ιανουαρίου και με διευρυμένο ωράριο, καθώς θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 20:30.

Τα μέτρα που θα ισχύουν είναι αυστηρά, καθώς η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, όπως και η τήρηση της απόστασης στα δύο μέτρα. Συνολικά θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα ανά 100 τ.μ., ενώ για καταστήματα που είναι πάνω από 100 τ.μ. θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Επίσης, απαγορεύεται η χρήση ασανσέρ, ενώ αν χρησιμοποιηθεί σε εξαιρετική ανάγκη η πληρότητα θα πρέπει να είναι στο 40%. Όταν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες, απαγορεύεται εντελώς η χρήση ανελκυστήρα, με εξαίρεση τα ΑμΕΑ.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να μεταβαίνουν στα συγκεκριμένα καταστήματα με αποστολή SMS με κωδικό 2 στο 13033 και εναλλακτικά με βεβαίωση.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που νομιμοποιούνται να λειτουργήσουν από την Δευτέρα είναι:

- Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ 47591616

- Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ 47656702

- Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ 47656706

- Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών με ΚΑΔ 47656707

hdfyugfshdfu

Οι επιχειρήσεις αυτές είναι καθαρά εποχικές με αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη, ενώ, για να αποφευχθούν στρεβλώσεις, δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων στον πρωτεύοντα ΚΑΔ την περίοδο ισχύος του μέτρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις, που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες, απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντα.

werfgthbjn

oikjhbhyujnhb

Την περίοδο που θα λειτουργούν τα καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη, θα μπορούν να διατίθενται αντίστοιχα προϊόντα και από τα σούπερ μάρκετ.

Αυστηρή ήταν, τέλος, η προειδοποίηση του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για την τήρηση των μέτρων χρήσης μάσκας και των αποστάσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού, τότε θα κλείσουν αμέσως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.