ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορκίδης: Είναι σωστό το άνοιγμα των εποχικών επιχειρήσεων

11:13 - 07 Δεκ 2020 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Κορκίδης: Είναι σωστό το άνοιγμα των εποχικών επιχειρήσεων
«Είναι σωστό το άνοιγμα των εποχικών επιχειρήσεων. Είναι μικρής κλίμακας άνοιγμα, μιλάμε για 110 με 120 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Είχαμε εντοπίσει το θέμα, μάλιστα μας είχαν ενημερώσει εκτελωνιστές ότι το τελευταίο δίμηνο έρχονται στο λιμάνι του Πειραιά 10.000 κοντέινερς μέσης αξίας 25 χιλιάδες € με παιχνίδια, στολίδια και διακοσμητικά».

Αυτό δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), κ. Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm, ενώ παράλληλα πρόσθεσε τα ακόλουθα:

«Μακάρι να μας επιτρέψουν τα δεδομένα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τα ανθοπωλεία, τα κουρεία και τα κομμωτήρια και κάποια καταστήματα παιχνιδιών στο πλαίσιο των μικρών καταστημάτων λιανικής που περιμένουμε επίσης ότι θα ανοίξουν. Και βεβαίως από τα super markets μπορούν να πωλούνται τα διακοσμητικά και τα χριστουγεννιάτικά στολίδια οπότε και αυτό βελτιώνει λίγο την ψυχολογίας μας.

Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην άποψη των επιστημόνων και σε ότι αποφασίσει η κυβέρνηση αφού πρόκειται για το καλό όλων μας. Είμαστε σε ένα δίλημμα εάν θα πρέπει δηλαδή να ανοίξουμε με ασφάλεια και να μείνουμε ανοιχτοί ή αν θα πρέπει να ανοίξουμε βιαστικά και με κάποιο κίνδυνο και να ξανακλείσουμε.

Είναι σημαντικές οι 15 τελευταίες μέρες του χρόνου για τον τζίρο των επιχειρήσεων, για την βιωσιμότητα τους αλλά και για την ψυχολογία τη δική μας, είναι μια αγορά 3,5 δισ. η χριστουγεννιάτικη αγορά αν σωθεί έστω η μισή ή ένα κομμάτι της θα είναι σημαντικό και για την οικονομία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.