ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα κάνετε αγορές με click away-Χρήσιμος οδηγός και video

14:18 - 12 Δεκ 2020 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Πώς θα κάνετε αγορές με click away-Χρήσιμος οδηγός και video
Χριστουγεννιάτικες αγορές με διαφορετικό τρόπο θα ζήσουμε φέτος, ελέω της πανδημίας του κορονοϊού και την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο.

Θα επιτρέπεται η λιανική πώληση μόνο με διαδικασία προαγοράς και παραλαβής από εξωτερικό χώρο του καταστήματος. Το επονομαζόμενο click away.

Η παραγγελία του προϊόντος που θέλετε να αγοράσετε θα γίνεται είτε μέσω e-shop, είτε τηλεφωνικά από το κατάστημα που επιθυμείτε και η πληρωμή μπορεί να γίνεται είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, είτε με POS, έξω από το κατάστημα. 

Προσοχή! Η παραγγελία θα παραλαμβάνεται από ένα άτομο σε συγκεκριμένο χρόνο και με ηλεκτρονική απόδειξη.

Η σειρά αναμονής έξω από τα καταστήματα θα επιτρέπονται μόνο έως 9 άτομα και η απόσταση μεταξύ των πελατών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 μέτρα.

Σε επιχείρηση που θα βρεθεί, σε έλεγχο, στο εσωτερικό της με πελάτη θα επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο -από 2.000 έως 50.000 ευρώ ανάλογα με τα τ.μ. - και θα επιβάλλεται ταυτόχρονα και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημέρες.

Η υπηρεσία click away θα επιτρέπεται μόνο σε επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στον δρόμο, άρα όχι σε κλειστά εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις που συστεγάζονται σε μεγάλα κτίρια, και θα πρέπει να έχουν, σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τα ελεγκτικά συνεργεία, αναλυτική λίστα με τις προγραμματισμένες παραδόσεις της ημέρας.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ότι παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή και θα λαμβάνουν κανονικά όλα τα ωφελήματα και τα προστατευτικά μέτρα.

Συνοπτικά τι ισχύει με το click away
Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ
Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, τις Κυριακές 13-20 και 27 Δεκεμβρίου.
Απαιτείται να έχει γίνει προαγορά των αγαθών (ηλεκτρονική ή και τηλεφωνική)
Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη, είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία –Διεύθυνση –ΑΦΜ- Χρονικό διάστημα παραλαβής.
Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με POS.
Η παραλαβή γίνεται από την είσοδο του καταστήματος και μόνο από ένα άτομο.
Απαγορεύεται η είσοδος στο κατάστημα.
Για να μεταβεί ο πελάτης στο κατάστημα θα πρέπει να στείλει SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα» ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, συν της απόδειξη προαγοράς του προμηθευτή.
Εξω από το κατάστημα θα μπορούν να υπάρχουν το πολύ έως 9 άτομα, με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ τους.
Δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων σε κλειστά εμπορικά κέντρα και σεόσα λειτουργούν με συμφωνίες - συνεργασίας, όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in a-shop).

Τελευταία τροποποίηση στις 14:23 - 12 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.