ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαθανάσης: Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι εδώ για να μείνει

13:49 - 17 Δεκ 2020 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Παπαθανάσης: Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι εδώ για να μείνει
Το ηλεκτρονικό εμπόριο ήρθε για να μείνει, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, προσθέτοντας ότι η παράδοση εκτός καταστημάτων (click away) έχει αρχίσει να αποδίδει.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ, ο κ. Παπαθανάσης εκτίμησε ότι η παράδοση εκτός καταστημάτων έχει αρχίσει να αποδίδει και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να στηρίζει τις θέσεις εργασίας και την επιχειρηματικότητα.

Σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων την περίοδο των εορτών, ζήτησε από όλους κατανόηση ότι «βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και στο πλαίσιο της ατομικής μας ευθύνης πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Δύο επιλογές

Εξηγώντας γιατί δεν άνοιξε το λιανεμπόριο και επιλέχθηκε η μέθοδος της παράδοσης εκτός ο κ. Παπαθανάσης είπε:

«Είχαμε δύο επιλογές: Να μην ανοίξει κανένας και να παραμείνουμε στις παραδόσεις ειδών μέσω των ταχυμεταφορικών εταιριών, κάτι όμως που δεν λειτουργούσε αυτή την περίοδο λόγω φόρτου εργασίας.

Η άλλη επιλογή ήταν να ανοίξουν με την παράδοση εκτός, που τουλάχιστον δίνει κάποιο τζίρο στην επιχείρηση, η οποία όμως κρατάει και τα δικαιώματα και τα ευεργετήματα του να είναι κλειστή με κρατική εντολή. Αυτή την λύση προκρίναμε, έχει αρχίσει να λειτουργεί, ήδη υπάρχει κινητικότητα στην αγορά, σαφώς με τους περιορισμούς που πρέπει να υπάρχουν», είπε.

Όσον αφορά στα μικρά καταστήματα που τα περισσότερα δεν έχουν ηλεκτρονική παρουσία, υπάρχουν πλέον μεγάλες πλατφόρμες που προσφέρονται δωρεάν και όπου μπορούν οι επαγγελματίες να εντάξουν πολύ γρήγορα την επιχείρησή τους και παράλληλα να λειτουργήσουν και με τηλεφωνικές παραγγελίες.

Εξάλλου μειωμένο ενοίκιο κατά 80% θα καταβάλλουν πάνω από 200.000 επιχειρήσεις για τους δύο πρώτους μήνες του 2021.

Εκκλησίες και Δυτική Αττική

«Είμαι πεπεισμένος ότι η εκκλησία ξέρει να τηρεί τα μέτρα και όλα θα πάνε καλά. Υπάρχει σύμπτωση απόψεων», δήλωσε ο Νίκος Παπαθανάσης, αναφορικά με το άνοιγμα των εκκλησιών

Σχετικά με τη Δυτική Αττική, όπου παρατηρείται αυξημένο φορτίο, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε πως η κυβέρνηση αναμένει τις εισηγήσεις των επιστημόνων και την απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα χαλαρώσουν τα μέτρα σε περιοχές με ελάχιστα κρούσματα και φορτίο, επανέλαβε το «δόγμα της μίας υγειονομικής περιφέρειας. Όλη η Ελλάδα το ίδιο. Έτσι αντιμετωπίζεται όλη η χώρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.