ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιανεμπόριο: Ανοίγουν σήμερα μεγάλοι όμιλοι

09:22 - 02 Φεβ 2021 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Λιανεμπόριο: Ανοίγουν σήμερα μεγάλοι όμιλοι
Ανοίγουν, σήμερα (02/02), στις «κόκκινες περιοχές» τα καταστήματα Jumbo και αυτά των αλυσίδων του ομίλου Inditex, στο νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς με το μοντέλο «click in shop». Ταυτόχρονα την ίδια δυνατότητα έχουν και καταστήματα άλλων εταιρειών του λιανεμπορίου με δραστηριότητα σε είδη ένδυσης, υπόδησης και ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου

Η Jumbo άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να προχωρήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει να μείνει εκτός των μέτρων στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Στην ίδια απόφαση προχώρησε και ο όμιλος Inditex (aka ZARA, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius και Oysho). Πηγές της αγοράς δίνουν διαφορετικές εκδοχές για την απόφαση του ομίλου, από τον κίνδυνο εξαίρεσης, σε περίπτωση κλεισίματος, από μέτρα στήριξης, μέχρι την ανάγκη συντονισμού με τα νέα δεδομένα.

Μέχρι αργά χθες τα επιτελεία των αλυσίδων εργάζονταν «πυρετωδώς», προκειμένου να κάνουν τα απαραίτητα τεστ σε συστήματα και πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας.

Το μοντέλο «click in shop» εφαρμόζουν από το περασμένο Σάββατο (30/1) στις «κόκκινες περιοχές» κι άλλες εταιρείες με κύριο ή δευτερεύοντα ΚΑΔ ένδυσης και ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου, όπως το Πλαίσιο, ο Μουστάκας, η Mango, αλλά και η H&M.

Φυσικά το βλέμμα των εταιρειών είναι πάντα στραμμένο στην πορεία της πανδημίας και τις αποφάσεις που λαμβάνονται από την κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς. Στο Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούν πως η κατάσταση θα μείνει τουλάχιστον σταθερή ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του click away στο λιανεμπόριο, προκειμένου να είναι «ζεστή» και η αγορά.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:39 - 02 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.