ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορκίδης: Θα απαιτηθούν περισσότερα μέτρα στήριξης-Που πρέπει να εστιάσουν

13:47 - 08 Φεβ 2021 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Κορκίδης: Θα απαιτηθούν περισσότερα μέτρα στήριξης-Που πρέπει να εστιάσουν
«Κατανοούμε πλήρως ότι τα οικονομικά μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης προς τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, δεν είναι ούτε ανεξάντλητα, ούτε απεριόριστα» επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, μετά τις πρωινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

«Όμως, πολύ «φοβάμαι», ότι τον 6ο και τον 7ο κύκλο επιστρεπτέας, θα πρέπει να ακολουθήσει και ο 8ος και ο 9ος» συνεχίζει ο κ. Κορκίδης «καθώς οι μεταλλάξεις της πανδημίας, αλλά και οι  αργοί σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο εμβολιασμοί, δεν δικαιολογούν παρά πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία.

Κατά τα φαινόμενα, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να αναδιαμορφώσει τον Προϋπολογισμό, κάτι που το Επιμελητήριο ήδη είχε επισημάνει, καθώς διερμήνευσε τους ορίζοντες της πανδημίας προσδιορίζοντάς τους πέραν του πρώτου εξαμήνου του έτους. Οι εξελίξεις δεν προμηνύονται «ρόδινες» τόσο για το λιανεμπόριο, την εστίαση όσο και για τον τουρισμό, από την κινητικότητα του οποίου εξαρτώνται πολλές εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Όσο δεν μπορεί να λειτουργήσει σε ένα φυσιολογικό πλαίσιο η αγορά, η ανακοίνωση διαρκώς και περισσότερων μέτρων θα είναι αναγκαία. Προτείνουμε, τα μέτρα στήριξης να εστιάσουν και να προσανατολιστούν περισσότερο στα «επιχειρηματικά νοικοκυριά» που ζουν αποκλειστικά από το εισόδημα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας» καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.