ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΑ: Μείωση ενοικίου 100% στα υποκαταστήματα λιανικής ανεξαρτήτως κύριου ΚΑΔ

19:42 - 24 Φεβ 2021 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σ. Καφούνης απέστειλε σήμερα επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη με αίτημα τη διευθέτηση του θέματος της μείωσης των ενοικίων κατά 100% των υποκαταστημάτων λιανικής πώλησης που παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή, ανεξαρτήτως του κύριου ΚΑΔ της επιχείρησης.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Κατά τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων που μας επιβάλλει η υγειονομική κρίση, έχουμε εγκαινιάσει έναν ιδιαίτερα εποικοδομητικό δίαυλο επικοινωνίας, επιλύοντας ζητήματα και δυσλειτουργίες που εμφανίζονται.

Για άλλη μία φορά επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει με το θέμα της μείωσης των ενοικίων και τη σχετική δήλωση covid.

Πολλές επιχειρήσεις που έχουν ως κύριο ΚΑΔ χονδρική πώληση, αλλά παράλληλα διατηρούν με το ίδιο ΑΦΜ και υποκαταστήματα που είναι δηλωμένα με ΚΑΔ λιανικής πώλησης, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη δήλωση μείωσης του ενοικίου του υποκαταστήματος. Αν και το υποκατάστημα λιανικής πώλησης έχει κλείσει με κρατική εντολή και θα δικαιούτο για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο μείωση 100% του ενοικίου, εντούτοις στις υποβαλλόμενες από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων δηλώσεις covid αναγνωρίζεται μόνο ο κύριος ΚΑΔ της χονδρικής, με μείωση 40% που ουσιαστικά αφορά την έδρα της επιχείρησης και δεν αναγνωρίζεται η μείωση 100% για το υποκατάστημα λιανικής πώλησης.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

το αίτημα προέρχεται από πολλές επιχειρήσεις που λειτουργούν με υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα και είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προβλήματος, θα επιληφθείτε του θέματος με όποια νομοθετική παρέμβαση εσείς κρίνετε απαραίτητη και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι αντίστοιχες λειτουργικές αλλαγές στην πλατφόρμα, ώστε να επιλυθεί το δίκαιο αίτημά μας.»

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.