ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες πολυεθνικές ταράζουν τα «νερά» στο οργανωμένο λιανεμπόριο Κύριο

07:55 - 26 Φεβ 2021 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Ποιες πολυεθνικές ταράζουν τα «νερά» στο οργανωμένο λιανεμπόριο
Οι 2 νέες «αφίξεις» πολυεθνικών εταιριών στην Ελλάδα στο κλάδο των super market αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα.

Πρόκειται για την ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mere που αναμένεται εντός του μήνα να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας και η φινλανδική Wolt που θα λειτουργήσει το πρώτο φυσικό αποκλειστικά με ηλεκτρονική παραγγελία, σούπερ μάρκετ.

Mere

Tη μεγαλύτερη αλλαγή στο «χάρτη» του κλάδου αναμένεται να φέρει η είσοδος στην ελληνική αγορά της μεγαλύτερης hard discount αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Pωσίας. H εκπτωτική αλυσίδα,  ετοιμάζεται να λειτουργήσει τα πρώτα της καταστήματα τον ερχόμενο Μάρτιο σε Λάρισα, Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και Tρίπολη, ενώ αναζητά κτίρια προς ενοικίαση σε όλες τις πόλεις της Eλλάδος με πληθυσμό πάνω από 25.000 και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Η βασική αλλαγή που φέρνει ο ρωσικός όμιλος  είναι στον χώρο των προμηθευτών. H ρωσική εταιρία εδώ και μήνες διαπραγματεύεται απευθείας με παραγωγούς «δυναμιτίζοντας» τη διαπραγμάτευση μεταξύ αλυσίδων σούπερ μάρκετ - προμηθευτών, κάνοντας τους retailers να ανησυχούν ότι η εφαρμογή δίμηνης αποπληρωμής των προμηθευτών θα επηρεάσει αρνητικά την ρευστότητά τους.

H MERE δραστηριοποιείται στον χώρο του hard discount, σχεδόν στο σύνολό της με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και «υπόσχεται» τιμές έως και 40% κάτω από τον ανταγωνισμό.

Wolt

Η φινλανδική Wolt,  προωθεί την γεωγραφική της επέκταση με πρώτο σταθμό την Λάρισα και ετοιμάζεται να κάνει την είσοδό της στα είδη σούπερ μάρκετ. H Wolt εξετάζει το ενδεχόμενο της υπερταχείας παράδοσης και προχωρά την ταχεία επέκταση της στους τομείς των παντοπωλείων και των ευρύτερων λιανικών πωλήσεων. Έτσι, λίγο μετά από την ανακοίνωσή της για είσοδο στη διανομή προϊόντων σούπερ μάρκετ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Wolt Greece, η οποία σύστησε την (κατά 100% θυγατρική της) Wolt Market Greece, σχεδιάζει να δημιουργήσει φυσικό κατάστημα στην Ελλάδα χώρα, όπως έχει στη Φινλανδία.

Πρόκειται για μικρά σούπερ μάρκετ, τα οποία δεν μπορούν να επισκέπτονται πελάτες. Aντίθετα, κάνουν ηλεκτρονικά τις παραγγελίες για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ στο app της Wolt, και οι υπάλληλοι του Wolt Market τα συσκευάζουν και τα αποστέλλουν σε περίπου μισή ώρα.

ANΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.