ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλειστά τα σουπερμάρκετ την Καθαρά Δευτέρα-Τι παραμένει ανοιχτό για Σαρακοστιανά

13:05 - 13 Μαρ 2021 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Κλειστά τα σουπερμάρκετ την Καθαρά Δευτέρα-Τι παραμένει ανοιχτό για Σαρακοστιανά
Σε στενό οικογενειακό κύκλο συστήνουν οι ειδικοί να γίνει το Σαρακοστιανό τραπέζι στο πλαίσιο του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Ανοιχτή παραμένει η Βαρβάκειος Αγορά για να αγοράσουν οι καταναλωτές τα παραδοσιακά Σαρακοστιανά εδέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι έμποροι της Βαρβακείου κατέβασαν ρολά την προηγούμενη εβδομάδα, αφού με τα νέα μέτρα και τον περιορισμό των 2 χιλιομέτρων για την προμήθεια αγαθών, η προσβασιμότητα είναι ελάχιστη καθώς δεν μπορούν να πάνε εκεί οι περισσότεροι πολίτες, παρά μόνο όσοι μένουν κοντά στην Ομόνοια.

Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ

Στο πλαίσιο ενός σκληρότερου lockdown που βιώνει η χώρα, και δεδομένου ότι ισχύουν αυστηρότερα μέτρα στις περιοχές με πολύ αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, σήμερα Σάββατο τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν μία ώρα πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που βρίσκονται σε βαθύ κόκκινο, το Σαββατοκύριακο ξεκινάει στις 19:00, συνεπώς τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις 18:00.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το πρωί, ενώ εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 21:00 το βράδυ ως τις 05:00 το πρωί.

Για τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα. Όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Όσον αφορά την Καθαρά Δευτέρα, κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας, ωστόσο ανοιχτά θα είναι ιχθυοπωλεία, μίνι μάρκετ και φούρνοι.

Σημειώνεται, ότι οι πολίτες για τη μετάβαση τους στο σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων καλούνται να στείλουν sms με τον κωδικό 2 στο 13033.

Οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν για τις αγορές τους, εντός του δήμου τους, ή έως δύο χιλιόμετρα από την οικία τους.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, όπως κάθε χρόνο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:51 - 13 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.