ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρυπίδης(Λαϊκές): Άπραγο το υπουργείο παρά τις υποσχέσεις αλλαγών στο νομοσχέδιο

12:51 - 29 Μαρ 2021 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Καρυπίδης(Λαϊκές): Άπραγο το υπουργείο παρά τις υποσχέσεις αλλαγών στο νομοσχέδιο
«Εδώ και 2,5 μήνες υπάρχει διάλογος με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Έχουμε καταθέσει προσχέδιο εμείς με συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις. Υπήρχε μια μικρή υποχώρηση στην αρχή εκ μέρους του υπουργείου. Σε 10 άρθρα είχε πάρει πίσω 5 επίμαχα άρθρα, έλεγαν πως καταλαβαίνουν πως είναι λάθος. Και ως τώρα τίποτα δεν άλλαξε στο νομοσχέδιο».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στο Radio North 98, o Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας κ. Ανέστης Καρυπίδης, κάνοντας μάλιστα λόγο για δεσμεύσεις που διατυπώθηκαν από πλευράς Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Γ.Γ. Εμπορίου κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

«Σε 15-20 μέρες το νομοσχέδιο θα πάει για ψήφιση. Και εμάς μας τελειώνει. Αν δεν αλλάξουν τα επίμαχα σημεία μας τελειώνουν. Ανοίγει η πόρτα για τις εταιρείες που θα πλειοδοτούν και θα παίρνουν τις θέσεις στις λαϊκές αγορές, πετώντας έξω τους παραδοσιακούς παραγωγούς. Βάζουν μοριοδοτήσεις για τα πτυχία. Πως θα μπορέσει ο αγρότης παραγωγός πωλητής να τα αντιμετωπίσει αυτά;»

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις που ξεκινούν σήμερα με τις μαύρες σημαίες που τοποθετούνται στους πάγκους των λαϊκών αγορών και αναμένεται να κλιμακωθούν την επόμενη εβδομάδα, ο κ. Καρυπίδης σημείωσε: «Το βέβαιο είναι πως θα πρόκειται για κινητοποιήσεις ειρηνικές, διότι εμείς θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, στο πλευρό μας»,

Τελευταία τροποποίηση στις 12:56 - 29 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.