ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι απαντά η κυβέρνηση στο «αντάρτικο» των εμπόρων

21:22 - 03 Απρ 2021 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Τι απαντά η κυβέρνηση στο «αντάρτικο» των εμπόρων
Την πρόθεσή τους να ανοίξουν παρά την απαγόρευση εκδηλώνουν οι καταστηματάρχες σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη, μετά και την αλλαγή πλάνου από τη μεριά της κυβέρνησης την τελευταία στιγμή, που οδήγησε σε νέα αναβολή το άνοιγμα των καταστημάτων στις εν λόγω περιοχές.

Όπως μεταδίδει το Mega, η απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει κυρώσεις, δηλαδή πρόστιμα 3.000 ευρώ για τον καταστηματάρχη που θα ανοίξει το μαγαζί του, και 300 ευρώ για τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν θα έχουν και δυνατότητα τέτοιας μετακίνησης.

Τα παραπάνω ισχύουν για τις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Κοζάνης.

Παράλληλα, από την κυβέρνηση τονίζουν ότι οι αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί αφορούν μόνο αυτή την εβδομάδα, καθώς η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κάνει νέες εισηγήσεις.

Είναι σαφές – τονίζουν κυβερνητικά στελέχη – πως αν τηρήσουμε τις οδηγίες των ειδικών θα έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε δραστηριότητες, ενώ στην αντίθετη περίπτωση δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα μέτρα να αυστηροποιηθουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.