ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Noval properties: Νέος εμπορικός πόλος αναβαθμίζει τη Δυτική Αττική–Επένδυση €30εκατ.

08:58 - 01 Ιουλ 2021 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Ολοκληρώθηκαν οι κατασκευαστικές εργασίες ανάπτυξης και επέκτασης του RIVER WEST, με την παράδοση του RIVER WEST OPEN, του νέου συνόλου καταστημάτων, εστιατορίων και χώρων αναψυχής, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση 30 εκατομμυρίων ουσιαστικά της Noval Property (του ομίλου Βιοχάλκο), αναμορφώνει και επεκτείνει το υφιστάμενο River West βάζοντας στο «παιχνίδι» τις νέες τάσεις που υπάρχουν για τα εμπορικά κέντρα σε χώρες όπως η Ελλάδα με ήπιο κλίμα και ηλιοφάνεια και έχουν να κάνουν με την ύπαρξη  αξιοποίηση πολλών εξωτερικών χώρων. Για τη νέα αυτή «αγορά» στη Δυτική Αττική που αναμένεται βέβαια να πιέσει τους τζίρους σε παρακείμενες τοπικές αντίστοιχες πχ Κορυδαλλός, Νίκαια, οι κατασκευαστικές εργασίες ανάπτυξης και επέκτασής του μόλις ολοκληρώθηκαν και αναμένεται σταδιακά η έναρξη λειτουργίας τον Ιούλιο.  Πέρα από την επέκταση των διαθέσιμων εμπορικών χώρων και τους πολλούς εξωτερικούς χώρους πρασίνου  η νέα εγκατάσταση, το RIVER WEST OPEN, διαθέτει αλλά και ένα σύμπλεγμα , εστιατορίων και χώρων αναψυχής.

Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση του  έργου, το RIVER WEST θα προσφέρει μεγάλους εξωτερικούς χώρους αναψυχής, συνολικής έκτασης 20 στρεμμάτων, που θα περιλαμβάνουν παιδική χαρά, υπαίθριο αμφιθέατρο, καταρράκτη και εκτεταμένους κήπους. Ταυτόχρονα,  σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση, βρίσκονται υπό σχεδιασμό και πρωτοποριακοί χώροι διασκέδασης για το παιδί και την οικογένεια. Επιπλέον, θα διατίθεται δωρεάν parking 3.000 θέσεων.

Όπως τονίζεται «με την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων, η οποία προγραμματίζεται σταδιακά για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2021, το εμπορικό συγκρότημα RIVER WEST αναδεικνύεται σε έναν καινοτόμο προορισμό αγορών και ψυχαγωγίας για κάθε ηλικία, ο οποίος συνδυάζει, με μοναδικό τρόπο, καταστήματα που βρίσκονται σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, συνολικής μισθώσιμης επιφάνειας 62.050τ.μ., καθώς και εκτεταμένους χώρους πρασίνου, παιχνιδιού και αναψυχής, που στην πλήρη τους ανάπτυξη θα φτάνουν τα 20 στρέμματα.»

Επίσης, «το RIVER WEST OPEN θα περιλαμβάνει νέα καταστήματα εστίασης, σχεδιασμένα έτσι ώστε να λειτουργούν με φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώροι εστίασης θα διαθέτουν ηλιακά αίθρια, για τη μέγιστη εκμετάλλευση του φυσικού φωτός και θα περιβάλλονται από μία όαση πρασίνου και νερού, δημιουργώντας ένα περιβάλλον χαλάρωσης και ηρεμίας.»

Σύμφωνα με τη Μαρία Καλουτά, Head of Retail, Noval Property για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται  έναν πρωτοποριακό χώρο, «που σχεδιάστηκε ξεκινώντας από τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών, αλλά και των μισθωτών μας. Σε ένα αναβαθμισμένο και σύγχρονο περιβάλλον, επιτυγχάνουμε το «πάντρεμα» του εμπορικού κέντρου κλειστού τύπου, με εξωτερικούς χώρους πολλαπλών χρήσεων, όπου κυριαρχούν το πράσινο και το υγρό στοιχείο. Πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι αναφερόμαστε σε ένα εμπορικό κέντρο νέας γενιάς, που αναθεωρεί και επαναπροσδιορίζει την κλασική του λειτουργία, δημιουργώντας έτσι έναν νέο προορισμό, που προσφέρει στον επισκέπτη μεγάλη ποικιλία επιλογών για να περάσει το σύνολο της ημέρας του» καταλήγει η Μαρία Καλουτά.

Σε ό,τι αφορά στη διαρρύθμιση των χώρων, προβλέπεται η περαιτέρω ενίσχυση του τομέα της μόδας στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του RIVER WEST, με την είσοδο επιπλέον fashion brands. Στο νέο χώρο καταστημάτων που δημιουργείται στο RIVER WEST OPEN, συνολικής επιφάνειας 17.450 τ.μ., θα φιλοξενηθούν καταστήματα μεγάλου εμβαδού· χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι η Decathlon, η γαλλική αλυσίδα αθλητικών ειδών με διεθνή παρουσία, επέλεξε το RIVER WEST OPEN για να εγκαινιάσει το flagship store της στην Αθήνα, επιφάνειας 5.016 τ.μ.. Επιπλέον, τα καταστήματα Μουστάκας και Κωτσόβολος θα μεταφερθούν στο RIVER WEST OPEN, σε mega-stores σύγχρονης αισθητικής 4.600 τ.μ. και 2.170 τ.μ. αντίστοιχα, ενώ η δανέζικη αλυσίδα Jysk σύντομα θα λειτουργήσει νέο κατάστημα 1.305 τ.μ

Σημειώνεται ότι η επισκεψιμότητα του εμπορικού πόλου (IKEA-River West) διαμορφώνεται σήμερα σε 5,4 εκατ.επισκέπτες ετησίως ενώ με βάση την εκτίμηση της Noval αυτή θα ανέλθει στα 8 εκατομμύρια στην προσεχή τριετία μετά την ωρίμανση των επενδύσεων. Στο ίδιο πλαίσιο εκτιμάται ότι τα έσοδα από μισθώματα που προ Covid διαμορφώνονταν στα 9,5-10 εκατ.ευρώ θα ανέλθουν στα 14 εκατ.ευρώ στο τέλος της προσεχούς τριετίας.

Η συνολική ανάπτυξη, ιδιοκτησίας Noval Property, καταλαμβάνει έκταση 83,5 στρεμμάτων, η οποία περιλαμβάνει τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του RIVER WEST, το megastore της ΙΚΕΑ και το RIVER WEST OPEN, με επιπλέον κορυφαίες εμπορικές αλυσίδες, ποικιλία επιλογών εστίασης και εξωτερικούς χώρους πρασίνου.
Γιώργος Αλεξάκης 
Τελευταία τροποποίηση στις 09:19 - 01 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.