ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση 6,33% στις αφίξεις τουριστών το πρώτο εξάμηνο

14:41 - 19 Ιουλ 2006 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 6,33% το πρώτο εξάμηνο, υποδηλώνοντας μια θετική χρονιά για την ελληνική οικονομία, που στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και αντιστοιχεί στο 16% περίπου του ΑΕΠ και σε μία στις πέντε θέσεις εργασίας κατά προσέγγιση.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι αφίξεις τουριστών ενισχύθηκαν σημαντικά, εν μέρει χάρη και στην επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, η αύξηση των αφίξεων τουριστών μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις αντίστοιχες αφίξεις τουριστών στις ανταγωνιζόμενες χώρες της Μεσογείου.

«Η μεταβολή στο διάστημα Ιανουάριος - Ιούνιος 2006 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2005, ανέρχεται σε 6,33%» είπε ο Σύνδεσμος. Η τουριστική κίνηση ενισχύθηκε 4,5% παγκοσμίως στο πρώτο φετινό τετράμηνο, προσέθεσε.

Αντίθετα, οι αφίξεις τουριστών στις γειτονικές χώρες της Μεσογείου υποχώρησαν. Το πρώτο πεντάμηνο, οι αφίξεις υποχώρησαν 10,52% στην Τουρκία, 2,46% στην Κύπρο και 0,36% στην Κροατία. Στην Ισπανία, ωστόσο, οι αφίξεις τουριστών ενισχύθηκαν 6,11%.

«Όλες αυτές οι μεταβολές υποδεικνύουν ότι Ελλάδα και Ισπανία καρπούνται τις απώλειες των άλλων χωρών» είπε ο ΣΕΤΕ.

Τα στοιχεία του Συνδέσμου βασίζονται στις αφίξεις αλλοδαπών σε 12 βασικά αεροδρόμια της χώρας, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% των συνολικών αεροπορικών αφίξεων. Πάνω από τα τρία τέταρτα των τουριστών φτάνουν στην Ελλάδα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.