ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσές ευκαιρίες βλέπουν οι Άραβες στο real estate στην Ελλάδα

16:57 - 01 Οκτ 2012 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Χρυσές ευκαιρίες βλέπουν οι Άραβες στο real estate στην Ελλάδα
Οι αγορές ξενοδοχείων και οι επενδύσεις στον τομέα του real estate αποτελούν κεντρικά σημεία του ενδιαφέροντος Αράβων επενδυτών σε σχέση με την τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα. Αυτό επεσήμανε στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο ομόλογός της από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σεΐχης Σουλτάν Μπιν Ταχνούν Αλ Ναχιάν (Sultan Bin Tahnoon Al Nahyan), κατά τη συνάντησή τους νωρίτερα στο περιθώριο του 8ο World Route Development forum, το οποίο πραγματοποιείται στο Άμπου Ντάμπι.
Πολλοί επενδυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθούν, χωρίς ωστόσο να προχωρούν ακόμα σε αγορές, στενά την ελληνική αγορά και επιδιώκουν τοποθέτηση ειδικά σε μεγάλα ακίνητα, αμέσως μετά την εξάλειψη του συναλλαγματικού κινδύνου
 
Η συζήτηση επεκτάθηκε και στην προσέλκυση τουριστών την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τις προοπτικές δραστηριοποίησης ελληνικών επιχειρήσεων στο Άμπου Ντάμπι. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέψεις αράβων τουριστών είναι σε χαμηλό επίπεδο, λόγω και της κρίσης που παρουσιάζει η κίνηση σε τουρισμό city break στην Αθήνα.

 

«Είχαμε μια εποικοδομητική και γόνιμη συζήτηση με τον σεΐχη, καθώς διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπορούν να αναπτύξουν ισχυρότερους δεσμούς συνεργασίας στον τουριστικό τομέα», δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη, μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε: «τα Εμιράτα είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα αγορά που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε». Σημειώνεται ότι ο υπουργός Τουρισμούς των ΗΑΕ έχει ειδικό ενδιαφέρον στην ανάπτυξη του πολιτισιτκού τουρισμού, καθώς έχει και προσωπικό ενδιαφέρον για τα μουσεία. Χρηματοδοτεί μάλιστα πολλά από αυτά σε όλη την Ευρώπη (Γκιούλκενχάιμ, Μπιλμπάο).

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Άμπου Ντάμπι, η υπουργός Τουρισμού είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, τα οποία συμμετέχουν σε μία από τις μεγαλύτερες συναντήσεις αερομεταφορέων στον κόσμο. Συνολικά 650 στελέχη εταιριών εκπροσωπούνται. Σημειώνεται ότι σε επαφές της με στελέχη των αραβικών αεροπορικών εταιριών η υπουργός πολιτισμού εξετάστηκε το ενδεχόμενο να αποτελέσει η Αθήνα, αλλά και περιφερειακά αεροδρόμια, βάση για τη μεταστάθμευση αεροσκαφών (hub). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο αυτό μονοπωλεί το ενδιαφέρον η Κωνσταντινούπολη, όπου στα σκαριά είναι και τρίτο αεροδρόμιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.