ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαύρη εργασία και «μαύρη μαθητεία» πληγές για τον τουρισμό

00:14 - 24 Οκτ 2012 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μαύρη εργασία και «μαύρη μαθητεία» πληγές για τον τουρισμό
Κεντρικός στόχος της επιχείρησης rebranding του ελληνικού τουρισμού είναι η ανάδειξη της παροχής υπηρεσιών υψηλής στάθμης. Ειδικά, σε ένα τομέα υπηρεσιών, όπως οι ξενοδοχειακές, ο παράγων ανθρώπινο δυναμικό είναι καταλύτης στην διασφάλιση της ποιότητας και της παροχής αξιόπιστων υπηρεσιών.

Σε πολλές περιπτώσεις ο στόχος αυτός, ωστόσο, δε φαίνεται να υπηρετείται. Η ανασφάλιστη εργασία στις τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚΑ, κυριαρχεί. Οι 3 στους 10 εργαζόμενους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού απασχολήθηκαν χωρίς ασφάλιση. Σε ελέγχους οι οποίοι έγιναν συνολικά σε 3.487 επιχειρήσεις στο διάστημα από τις 21 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκαν 4.347 ανασφάλιστοι σε σύνολο 15.013 απασχολουμένων.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η βιομηχανία ενοικίασης φθηνού εργατικού δυναμικού, που αμείβεται με 300 - 500 ευρώ το μήνα για πλήρη απασχόληση.

Εκτιμάται ότι σήμερα εργάζονται στα ξενοδοχεία πάνω από 40.000 άτομα, μέσα από «εταιρείες εξεύρεσης ασκουμένων» ή «εταιρείες προσωρινής απασχόλησης».
Το ζήτημα είναι ότι η μαθητεία και η πρακτική είναι απαραίτητη τόσο για την επιχείρηση όσο και για τον εργαζόμενο. Όχι όμως για να καλύψει κακήν κακώς βασικές οργανικές ανάγκες μονάδων που φιλοδοξούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

De lux διαμονή με «μαύρη μαθητεία» δεν αποτελούν και την καλύτερη διαφήμιση…

Τελευταία τροποποίηση στις 00:27 - 24 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.