ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινα» ξενοδοχεία θέλουν οι Γερμανοί – Να μην επαναλαμβάνουν τις εικόνες βίας τα Γερμανικά ΜΜΕ επιθυμούν οι ξενοδόχοι

01:53 - 14 Νοε 2012 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Την περιβαλλοντική διάσταση στις επιλογές διακοπών των γερμανών τουριστών υπογράμμισε η βουλευτής των Πρασίνων και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικών σχέσεων με την Ε.Ε. Βιόλα φον Κράμον, κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ) κ. Γ. Τσακίρη.
Η ίδια  επεσήμανε ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες των Ελλήνων ξενοδόχων στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των μονάδων τους, κριτήριο το οποίο πλέον για τους γερμανούς τουρίστες - καταναλωτές αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιλογή του τόπου και καταλύματος των διακοπών τους.
Η βουλευτής συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα κ. Κλέμενς Σέμτνερ, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια το ΞΕΕ για την ενημέρωση στελεχών του γερμανικού κοινοβουλίου, ζήτησε να ενημερωθεί από τον κ. Τσακίρη για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, την κίνηση από την γερμανική αγορά, την κατάσταση των τουριστικών υποδομών της χώρας, καθώς και τη συνεργασία του ξενοδοχειακού κλάδου με την ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο.
 
Από την πλευρά του ο κ. Τσακίρης επισήμανε στη γερμανίδα βουλευτή ότι η  «εικόνα τρόμου» που μεταφέρουν τα διεθνή και γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης από την Πλατεία Συντάγματος, πλήττει βαθύτατα τον ελληνικό τουρισμό, αν και όπως σημείωσε, «αποτελεί επεισόδιο μικρής εμβέλειας»
 
Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η διοίκηση ποιότητας στα ελληνικά ξενοδοχεία, η εξοικονόμηση ενέργειας και οι πράσινες δράσεις στον τουρισμό, όπως και η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την προώθηση του ελληνικού πρωινού στα ξενοδοχεία μέσω της σύμπραξης με την τοπική αγροτική οικονομία. Αποφασίστηκε επίσης να συνεχιστούν οι επαφές του ΞΕΕ με το Γερμανικό Κοινοβούλιο, ώστε να υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για θέματα που προάγουν τον ελληνικό τουρισμό και ενισχύουν τη συνεργασία  μεταξύ των δύο κρατών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.