ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις μειώσεις τιμών ξενοδοχείων το 2012

22:15 - 15 Νοε 2012 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις μειώσεις τιμών ξενοδοχείων το 2012
Στα 76 ευρώ η μέση τιμή δωματίου στην Αθήνα εν όψει Χριστουγέννων.

Μειώσεις καταγράφουν οι τιμές των ξενοδοχείων σε Ελλάδα και Ευρώπη εν όψει Χρισουγέννων σύμφωνα με τον κατάλογο Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr(trivago Hotel Preis Index (tHPI) για το μήνα Νοέμβριο. Σε επίπεδο χωρών το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης για το μήνα Νοέμβριο παρουσιάζεται στην Κύπρο με 27 τοις εκατό και μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 86 ευρώ, ενώ ακολουθεί η Ουγγαρία με 25 τοις εκατό και μέση τιμή για δίκλινο δωμάτιο στα 67 ευρώ.

Αμέσως επόμενη στη λίστα των μεγαλύτερων μειώσεων έρχεται η Ιταλία με 21 τοις εκατό (110 ευρώ ανά διανυκτέρευση) και η Τσεχία με το ίδιο ποσοστό μείωσης (21 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) με μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 87 ευρώ.

Ελλάδα: Μεγαλύτερη μείωση τιμών από όλα τα κράτη σε σχέση με το 2011

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago (trivago Hotel Preis Index) όλες οι μεγάλες ελληνικές πόλεις και οι κυρίως χειμερινοί προορισμοί παρουσιάζουν αισθητή μείωση των τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αλλά και σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Πιο αναλυτικά, στην ελληνική πρωτεύουσα και παρά το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών, οι τιμές παρουσιάζουν πτωτική τάση με μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο στα 76 ευρώ (εννιά τοις εκατό μείωση σε σχέση με τον Οκτώβριο, οκτώ τοις εκατό σε σχέση με το 2011). Στη Γλυφάδα, μια από τις κατεξοχήν ακριβές περιοχές της Αττικής, η μείωση των τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αγγίζει το 22 τοις εκατό και το 19 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος (μέση τιμή για δίκλινο δωμάτιο στα 64 ευρώ). Μικρότερη η μείωση των τιμών στον Πειραιά με την τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται στα 60 ευρώ και το ποσοστό μείωσης σε σχέση με τον Οκτώριο να βρίσκεται στο εφτά τοις εκατό και σε σχέση με το 2011 να είναι στο οχτώ τοις εκατό.

Μια ματιά στις μέσες τιμές διανυκτέρευσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, καταδεικνύει ότι το ίδιο πτωτικό μοτίβο ακολουθείται και σε αυτούς για το μήνα Νοέμβριο. Στη Μονεμβασιά, η πτώση των τιμών σε σχέση με το 2011 αγγίζει το 19 τοις εκατό, με μέση τιμή δίκλινου δωματίου τα 57 ευρώ (εννιά τοις εκατό μείωση σε σχέση με τον Οκτώβριο), στο Ναύπλιο η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 83 ευρώ (14 τοις εκατό μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 18 τοις εκατό σε σχέση με το 2011).

Στην Ολυμπία για το μήνα Νοέμβριο η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 61 ευρώ με αισθητή μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα της τάξεως του 16 τοις εκατό, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος η μείωση είναι μικρότερη της τάξεως του οχτώ τοις εκατό. Στη Θεσσαλονίκη αντίθετα, η μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είναι σχετικά μικρή, μόλις τέσσερα τοις εκατό (μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 80 ευρώ) και σαφώς μεγαλύτερη σε σχέση με το 2011 τοις τάξεως του 13 τοις εκατό.

Ακριβώς την ίδια διάθεση παρουσιάζουν οι τιμές και στην Κύπρο με την Πάφο να παρουσιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης της τάξεως του 55 τοις εκατό (μέση τιμή 87 ευρώ) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μόλις δυο τοις εκατό σε σχέση με το 2011. Ομοίως στη Λεμεσό το ποσοστό μείωσης σε σχέση με πέρυσι είναι μόλις τέσσερα τοις εκατό, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα εκτοξεύεται στο 48 τοις εκατό (μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 95 ευρώ).

Η μόνη Κυπριακή πόλη που παρουσιάζει μεγάλη μείωση τιμών και σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και σε σχέση με το 2011 είναι η Πόλις με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 76 ευρώ (μείωση 39 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 30 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος).

Καθοδική η πορεία των τιμών σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα και οι τιμές όλων ανεξαιρέτως των Ευρωπαϊκών πρωτευουσών ακολουθούν καθοδική πορεία σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η Βενετία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση σε σχέση με τον Οκτώβριο, της τάξεως του 41 τοις εκατό, με μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο στα 140 ευρώ, έναντι 237 ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Στο Παρίσι η μείωση αγγίζει το 23 τοις εκατό (μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 165 ευρώ), στη Ρώμη η μέση τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο τη βραδιά είναι στα 114 ευρώ (μείωση 31 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) και στη Φλωρεντία οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν 108 ευρώ ανά διανυκτέρευση με τη μέση τιμή να παρουσιάζει μείωση της τάξεως του 28 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το ίδιο σκηνικό και στη Βουδαπέστη με τη μέση τιμή μειωμένη κατά 26 τοις εκατό σε σχέση με τον Οκτώβριο (67 ευρώ ανα διανυκτέρευση). Στη Βαρκελώνη η πτώση των τιμών αγγίζει το 24 τοις εκατό ( 113 ευρώ ανά διανυκτέρευση), στην Πράγα η μέση τιμή για δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται στα 88 ευρώ (ποσοστό μείωσης 21 τοις εκατό) και στη Βιέννη το ποσοστό μείωσης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είναι της τάξεως του 18 τοις εκατό με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο να αγγίζει τα 111 ευρώ.

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς Eυρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται στις ένα εκατομμύριο καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 15 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από 100 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

Σχετικά με την trivago:

Οι ταξιδιώτες βρίσκουν στην www.trivago.gr ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές χρησιμοποιώντας τα διαφορετικά φίλτρα αναζήτησης. Η trivago είναι ένα online meta search που συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 100 διαφορετικά sites κρατήσεων για 600.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Επιπλέον η trivago προσφέρει 34 εκατομμύρια αναφορές για ξενοδοχεία σε συνδυασμό με 14 εκατομμύρια φωτογραφίες. 18 εκατομμύρια χρήστες το μήνα χρησιμοποιούν την trivago και καταφέρνουν να «γλιτώσουν» ως και 35% από τα χρήματα τους κατά μέσο όρο ανά κράτηση. Η trivago GmbH έχει την έδρα της στο Ντύσσελντορφ στη Γερμανία ενώ διατηρεί γραφεία και σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Παρίσι, Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Η trivago ιδρύθηκε το 2005 και αυτή τη στιγμή λειτουργούν 30 διεθνείς πλατφόρμες.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:26 - 15 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.